Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Plantage Frederiksdorp

officierswoning FrederiksdorpHier kunt u in de schaduw heerlijk bijkomen in een van de hangmatten. Samen met de beheerder maakt u een rondleidingover de prachtig gerenoveerde plantage. De rest van het verblijf kunt u zelf invullen, neem in ieder geval een goed boek mee en geniet van de rust op de plantage.

Ook is het mogelijk om met de boot over te steken naar de oude suikerplantage Mariënburg en een bezoek te brengen aan de verwoeste suikerfabriek. Blijft u meerdere dagen dan kunt u langs naastgelegen plantages fietsen;er zijn talloze zandpaden door een prachtige natuur. Frederiksdorp en omgeving is een perfecte plek om bijzondere vogels te spotten.

 

officierswoning FrederiksdorpNeem een goede verrekijker en wat handzame vogelboekjes mee als u hierin geïnteresseerd bent. Frederiksdorp is een voormalige 18e eeuwse koffie- en cacaoplantage. De eerste eigenaar was een Duitser uit Pruisen, Johan Friedrich Knöffel aan wie de plantage tot op heden zijn naam te danken heeft. De geschiedenis van Frederiksdorp herinnert aan de zowel de Europese als Afrikaanse tradities. Frederiksdorp is het centrum van rechteroever van de Commewijnerivier. Het heeft een geheel eigen karakter met omliggende plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrove bossen, vogelzwampen, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden.

Deze voormalige plantage met originele plantagewoningen en een politie post, is verklaard tot historisch werelderfgoed en omgebouwd tot een sfeervol vakantieoord.
De comfortabel ingerichte woningen zijn allen voorzien van airco, Wi-Fi en warm water. Er is verder een zwembad met een mooi pooldek, en een groot rivierterras.
Op het landgoed wordt er fruit geplant dat u zelf mag plukken: sinaasappels, mango’s, papaja’s en kokosnoten.
De plantage beschikt tevens over een goed restaurant en ruim gesorteerde bar waar er genoten kan worden van met zorg bereide maaltijden. In de nabije omgeving zijn er verschillende excursiemogelijkheden, van educatief tot actief. Er zijn ook fietsen te huur voor zelfstandige verkenningstochten.
Frederiksdorp is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor trips in het gehele Commewijne district.

Frederiksdorp ligt circa 20km van het centrum.

Losse overnachting inkl. ontbijt en diner plus zwemmen E 95 p.p.
2-daagse E 175 p.p.
3-daagse E 250 p.p.
Vanaf 1 januari 2023 wordt er op alle prijzen 10% BTW berekend.

plantage Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp

officierswoning Frederiksdorpofficierswoning Frederiksdorpofficierswoning Frederiksdorp

officierswoning Frederiksdorpofficierswoning Frederiksdorpofficierswoning Frederiksdorp