Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Hotel Plantage Peperpot

officierswoning FrederiksdorpDe plantage kent een lange geschiedenis die zichtbaar wordt door de aanwezigheid van oude plantagegebouwen rondom het hotel. Vanaf het hotel kunnen bezoekers wandelen of fietsen door en rondom het natuurpark. Ook is het mogelijk om vanaf het hotel met een kano door het natuurpark te varen.

Een Engelse planter was rondom 1655 als eerste op de Peperpot Plantage en begon een suikerrietplantage. In 1696 kwam Simon van Halewijn vanuit Nederland naar Suriname. Vlak daarna is Plantage Peperpot gesticht. In het Sranan Tongo heet de plantage “pepre patoe”.


Er werd begonnen met de teelt van tabak. In 1702 stapte men al snel over op cacao en omstreeks 1720 op koffie. Tot 1998 is de fabriek nog in productie gebleven. Er zijn nog een aantal gebouwen bewaard gebleven waaronder:

officierswoning Frederiksdorp- De voormalige directeurswoning. Hierin zijn 2 suites, 1 standaard kamer en restaurant en bar gesitueerd.
- De voormalige officierswoning. Woonhuis van voormalige opzichter Plantage Peperpot.
- De droogschuur naast voormalige directeurswoning.
- De koffiefabriek. De enige koffie en cacaofabriek die in Suriname aanwezig is.

In het Peperpot Natuur Park kunt u wandelen, fietsen, kanoën en vogels bekijken. In oktober 2015 opende het “Discovery centrum” waar de geschiedenis van de plantage aan de hand van historisch beeldmateriaal wordt getoond.

kamer kamer palulu

prijzenlijst