Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Anaula

zwembadHet Anaula Nature Resort is gevestigd op een bosrijk eiland van ± 12 hectare groot aan de voet van de Ferulassivallen. Ongeveer 3 ha. van het eiland is gebruikt voor de opzet van het resort, de rest 9 ha. is nog puur tropisch regenwoud. Er zijn trails op het eiland, waardoor u in staat bent uw eigen boswandeling te maken. Een wandeling om het eiland duurt ongeveer 30 minuten.

lodge

Het Anaula Nature Resort biedt een breed aanbod van activiteiten en excursies, waar u tijdens uw verblijf aan kunt deelnemen. De programma onderdelen boswandeling, kaaimannentocht, dorpswandeling en de culturele dans- en muziekavond zijn standaard opgenomen in onze arrangementen

Buiten deze vaste programma onderdelen , kunt u tegen betaling deelnemen aan andere activiteiten/ excursies zoals een volledige dagtrip naar de Tapawatra sula, een bezoek brengen aan het Marron museum te Pikin Slee of onze boot met motorist inhuren voor een (extra) vaartocht.

Onze standaard arrangementen zijn compleet verzorgd.
3-daagse all-in E 290 p.p. vertrek ma, woe,vr.
4-daagse all-in E 340 p.p. vertrek vr-zo

Dag 1
doodskop apenVandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo in zuidelijke richting. Vanaf de aluminiumsmelter te Paranam komen de indrukwekkende woudreuzen en de dorpen tevoorschijn. Na ongeveer 180 km vanuit Paramaribo komen we aan bij het aanmeerplaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht. We varen circa 45 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen, waar u zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen, waar zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding staan.Tevens passeren wij de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling.
Na het “inchecken” heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen, waarna de lunch zal worden opgediend in buffetvorm. Na de lunch varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, de Ferullasi stroomversnelling of naar een prachtig zandstrand, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.
kreekNa het dinner wordt er door onze gids informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur. Hierna gaan wij een spannend avontuur tegemoet op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone regenwoud ervaren.

Dag 2
Na het ontbijt maken we een uitgebreide boswandeling. Na de boswandeling heeft u tot de lunch de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van de natuurschoon en het prachtige uitzicht van het eiland. Na de lunch varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met o.m. een kerk, de lagere school en een medische post.
Na het avondeten, kunt u genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.kreek

Note: de culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten

Dag 3
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt zwemmen, een boswandeling maken, relaxen aan het zwembad of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur. U kunt desgewenst ook meedoen aan excursies zoals een intensievere boswandeling of een bezoek brengen aan de kostgronden van de lokale bewoners.
Na de lunch vertrek naar Paramaribo.

 

 

 

bloem huiskamer zwembad zwembad zwembad rivier entree zwembad zwembad slaapkamer slaapkamer eettafel