Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Blanche Marie-Avanavero-Apoera

Blanche Marie watervallenDAGPROGRAMMA Blanche Marie / Avanavero / Apoera

Dag 1
De tour begint dan met een rit richting Zanderij; onderweg wordt gestopt, indien gewenst, voor het maken van fotos en het nuttigen van broodjes en drankjes. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren ziet, zoals: apen, luiaards, herten, schildpadden, varanen en verschillende vogelsoorten: papagaaien, ara’s, trompetvogels, powisies (de vogel waarmee men vroeger goud smokkelde), etc. Na Zanderij passeren we een aantal indianendorpen en vervolgen onze weg naar Witagron, een marrondorp, waar we een stop maken voor een bezoek gekoppeld aan een lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject, die ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar de Blanche Marievallen. Na aankomst wordt de omgeving verkend. U kunt dan eventueel zwemmen en daarna de avondmaaltijd nuttigen.

stroomversnellingDag 2
Na de lunch, rijden wij ca. 90 km dieper het bos in richting Avanavero. Aangekomen installeren wij ons in de Wanawiro lodge, waarna wij een korte wandeling maken naar de unieke Avanaverovallen.

Dag 3
Na het ontbijt gaan we opzoek naar de rotstekeningen om vervolgens terug te rijden naar Apoera. Aangekomen op Apoera maken wij een sightseeing tour in Apoera stad. In de middag wordt de spoorlijn van “ergens naar nergens” bezocht; daarna vervolgen wij onze weg naar de indianendorpen, kleine Kwamalasemoetoe en Washabo, waar we een dorpswandeling maken, alwaar u kennis kunt maken met de cultuur van de Trio’s en Arowakken, twee verschillende indianen stammen, tevens kunnen er daar souvenirs worden gekocht. S ’Avonds, na de avondmaaltijd, een gezellig samenzijn.

Dag 4
Na het ontbijt vertrekken wij richting Paramaribo.

N.B.: in de droge tijd (oktober t/m december) zijn de Blanche Marie vallen een stuk minder spectaculair. Houdt u rekening met de keuze van deze trip om teleurstellingen te voorkomen.

Prijs 4-daagse tour € 375,- p/p compleet verzorgd.

INBEGREPEN:
Vervoer
Accommodatie
Activiteiten ter plekke
Gids
Lekker eten en drank

 

araDAGPROGRAMMA BLANCHE MARIE / APOERA (4 DAGEN)

Overweldigende watervallen Deze 4 daagse spannende tocht voert u met 4x4 terrein auto’s door een ongerept stukje Surinaamse jungle. De indrukwekkende Blanche Marie watervallen liggen op meer dan 300 km ten zuidwesten van Paramaribo. Net na de regentijd is dit één van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud. Alle ingrediënten van het Amazone regenwoud zijn er te vinden, waaronder de 8 Surinaamse apensoorten en meer dan 200 vogelsoorten. Verschillende mooie wandelpaden leiden o.a. naar de Eldorado- en de van Edenval. Verder staat er ook een bezoek aan het indianendorp Washabo en de spoorlijn van 'Ergens naar Nergens'

Dag 1
In de ochtend vertrekken we vanuit Paramaribo. We rijden eerst richting Zanderij. Na Zanderij passeren we een aantal indianendorpen en vervolgen we onze weg naar het marrondorp Witagron, waar weeen stop maken voor een bezoek en een lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject dat ons over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar het indianendorp Apura voertOnderweg kunnen we regelmatig stoppen om foto’ste maken. Tijdens de lange rit is er altijd kans dat u verschillende dieren de weg ziet oversteken zoals: apen, luiaarden, herten, schildpadden en bosvarkens. Ook zijn er verschillende vogelsoortente spotten: papagaaien, ara’s, trompetvogels en de prachtige zwarte powisie vogel (deze vogels werden gebruikt om goud mee te smokkelen) We brengen de nachten door in Apura in een eenvoudig onderkomen met stapelbedden en gedeeld sanitair.

Blanche Marie watervallenDag 2
Na het ontbijt vertrekken we naar de watervallen van Blanche Marie Onderweg krijgen we uitleg over de flora en fauna. Bij de prachtig gelegen vallen kunt u op sommige plaatsen tussen de rotsen baden en genieten van het verkoelende water. Ook zijn er verschillende natuurlijke jacuzzi’s voor een heerlijke massage Rondom de watervallen zijn diverse wandelpaden door het regenwoud. De middag brengen we door bij de El Doradovallen waar ook gelegenheid is om te vissen, daarna vertrekken we weer richting Apura

Dag 3
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de spoorlijn ‘van ergens naar nergens’, ooit bedoeld voor bauxiet transport.We vervolgen onze weg naar de indianendorpen klein Kwamala en Washabo, waar we een dorpswandeling maken. Op deze manier kunt u meer leren over de cultuur van de Arowakken en de Trio indianen. Vaak bieden de bewoners zelfgemaakte souvenirs te koop aan. Na een lunch aan de Corantijn rivier, waarbij u kunt genieten van het uizicht Op Guyana aan de overkant, maken wij een vaartocht naar de Kaburi kreek bekend om de mooie natuur en de reuzenotters. In de namiddag keren we terug naar Apura.

Dag 4
Na het ontbijt en een laatste wandeling in het dorp vertrekken wij voor de lange terugreis naar Paramaribo.

N.B.: in de droge tijd (oktober t/m december) zijn de Blanche Marie vallen een stuk minder spectaculair. Houdt u rekening met de keuze van deze trip om teleurstellingen te voorkomen.

Prijs 4-daagse tour € 375,- p/p compleet verzorgd.

INBEGREPEN:
Vervoer
Accommodatie
Activiteiten ter plekke
Gids
Lekker eten en niet-alcoholische drank

stroomversnelling slaapzaal slaapzaal

hangmatten keuken rotsen en water

vergane locomotief marowijne rivier schaduw plaatswaterval rieten huis