Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Brownsberg kano tour (3 dagen)

kanoen

- Vertrekplaats: Fietsen in Suriname
- Vertrektijd: 08:00 uur
- Vertrekdagen: woensdag, vrijdag, zondag
- Prijs: €275
- Inclusief: kano’s, gids, vervoer, maaltijden, dranken, accommodatie in hangmat/ tent.

LET OP!! Een goede lichamelijke conditie is vereist voor de inspannende wandeltochten.


Deze tour biedt een unieke samenhang tussen natuurbelevenis en survival. Beleef het natuurpark Brownsberg op een hele andere manier en geniet van een nachtje slapen op een onbewoond eiland onder een mooie sterrenhemel!

Dag 1

hangmattenHet Brownsberg Natuurreservaat ligt op 3 uren rijden van Paramaribo in het district Brokopondo en bestrijkt ongeveer 6.000 ha. We rijden de berg omhoog, hetgeen een kronkelweg is van ongeveer 15 km. Eenmaal aan de top - 500 m - is het uitzicht grandioos en kunt u mooie foto's maken. Op de berg kunt u veel wilde dieren spotten zoals boskonijnen, vlinders, trompetvogels, kikkers, slangen en doodskopaapjes. De kans is groot dat u ook de brulapen zult horen. We verkennen de omgeving en genieten van een drankje en een snack voordat we de wandeling starten naar de Leoval en Ireneval. Onder de Ireneval genieten we van een massage van het vallende water. We wandelen terug naar het plateau van Brownsberg. Tijd voor de lunch. In de middag zijn we vrij. We hangen de hangmatten op en genieten van het diner en genieten van een nacht in de natuur, op de 500 meter hoge Brownsberg.

hangmattenDag 2

‘s Ochtends lopen we van het plateau naar Witti- kreek. Hier nemen we een frisse duik om vervolgens verder te wandelen naar het stuwmeer. We lopen door gebieden waar naar goud wordt gezocht. Hetgeen u met eigen ogen zult zien. We doorkruisen het gebied van de goudzoekers en komen in het begin van middag aan bij het Brokopondo stuwmeer waar de kano's klaar liggen. Deze wandeling is best pittig, goede wandelschoenen, zonnecreme en hoofdbedekking zijn een must! Na de wandeling is het eerst tijd voor de lunch! Na de maaltijd stappen wij in de kano en varen naar een onbewoond eiland midden in het meer. We pakken eerst de spullen uit, zetten de tenten op, en maken een mobiele keuken. Dan is het tijd om te zwemmen, vissen en relaxen. Tijdens de schemering maken we het eten klaar en genieten van onze maaltijd onder een mooie sterrenhemel.

Dag 3

routeNa een heerlijke nacht op het onbewoonde eiland, nemen we een frisse duik in het water en maken ons ontbijt klaar. Na de maaltijd pakken we onze spullen in en gaan we weer varen. Met de kano slalommen we tussen de vele bomen door die nog steeds uit het stuwmeer steken. We varen naar Stone Island. Hier maken we de boten schoon en nemen nog een laatste duik in het meer. We genieten van de lunch en laden de boten op de trailer om terug te gaan naar Paramaribo.

 

 

Brownsber kano