Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Commewijne fietstocht

zwembadOp eigen houtje met de fiets naar het district Commewijne? Dat kan met onze
zelfstandige fietstour. U krijgt van ons een uitgebreide routebeschrijving een fiets en een voucher voor de overnachting op Bastion mee.

aantal dagen: 2 dagen (één overnachting te Bastion)
aantal uren: hangt af van uw fietstempo
vertrek: op eigen tijdstip, fietsen in Suriname
afstand: 75 km
prijs: €75 p.p. (minimaal 2 personen)

lodge

Dag 1
De eerste dag fiets u vanuit het centrum van Paramaribo naar de aanmeersteiger genoemd "Platte Brug". Hier meren kleinen houten boten aan. U steekt de Suriname rivier over naar de plaatst Meerzorg. Vanuit hier fiets u naar de oude koffie en cacao plantage Peperpot. Perperpot is niet alleen een oude verlaten plantage, maar is ook een natuurpark. Er bestaat de mogelijkheid om verschillende vogel- en apensoorten te zien. Na het verlaten van Peperpot, fietst u langs de woonwijken van voornamelijk Hindoestanen en Javanen, naar Nieuw Amsterdam. U verblijft in Nieuw Amsterdam bij het nieuw opgezette verblijf, genaamd " Bastion". Nadat u bent ingecheckt, kunt u een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum alsook de omgeving verkennen. Er zijn vele kleine visverwerkingsbedrijfjes op Nieuw Amsterdam, zoals vis-rokerijen. Eind van de dag kunt u genieten van de zonsondergang op de pier.

Dag 2
Na een goed ontbijt fietst u naar de achterkant van het Fort, waar u een boot kunt nemen om over te steken naar Rust & Werk. Vervolgens steekt u met een bootje de Commewijne Rivier over naar plantage Frederiksdorp. Op deze nu geheel gerestaureerde oude koffieplantage en oude politiepost kunt u een drankje nuttigen. U kunt door fietsen naar langs Mariënbosch naar Kroonenburg om vervolgens weer de Commewijne Rivier over te steken naar Alkmaar. Vanuit Alkmaar fiets u langs plantage Mariënburg waar het suikerverleden van Suriname in de oude verlaten suikerfabriek tot leven komt. U fiets vervolgens terug naar Nieuw Amsterdam, waar u de boot kunt nemen om de oversteek te doen naar Leonsberg, in het noorden van Paramaribo.

doodskop apen


 

Inclusief: Fiets, overnachting Bastion, ontbijt en routeboekje.
Exclusief: Lunch, boottransporten en diner.

 

 

Vanwege de inflatie zijn alle prijzen nu op aanvraag