Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Fredberg (3 of 4 dagen)

fredbergFredberg is de bestemming voor avonturiers, levensgenieters, natuurliefhebbers en reizigers die graag oog in oog staan met dieren. We nemen je mee naar een plek die we hebben herontdekt, waar je de absolute schoonheid van Suriname zult ervaren. Je wandelt door het ongerepte oerwoud en slaapt op de top van de berg. Beleef de magie van de Fredberg…

fredbergDag 1
Na een korte bespreking van de planning en een bakje koffie of thee is het tijd om te vertrekken. Je stapt in de auto richting de ongerepte jungle en zal onderweg afhankelijk van het aantal tussenstops ongeveer 4 uur overdoen. Je komt eerst aan in het basiskamp waar je tijd hebt om even te zwemmen en te eten. Trek je jungle kleding aan want het is tijd om de Fredberg te trotseren. Je loopt in ongeveer 3 a 4 uur door de ongerepte jungle voordat je de bergtop bereikt. Het is een tocht die voor een ieder in normale conditie heel goed te doen is. Aangekomen op de top van de berg is het genieten geblazen. Het uitzicht is prachtig en met een douche en keuken zijn de broodnodige faciliteiten voor een goede nacht ook aanwezig. Geniet van de zonsondergang en de sterrenhemel op de top van de berg voordat je gaat slapen op deze bijzondere plek.

fredbergDag 2
Spring vandaag vroeg uit je hangmat voor één van de mooiste zonsopkomsten in Suriname. Vanaf boven zie je als het ware de jungle ontwaken, met het geluid van de brulapen en mooie vogels zoals ara’s die voorbijvliegen. Er wordt door de kok gezorgd voor een goed stevig ontbijt zodat je deze dag weer met genoeg energie tegemoet kan gaan. Vandaag ga je de jungle nog beter ontdekken. Jouw gids neemt je via de andere kant van de berg mee richting de zeldzame oranje rotshanen en wie weet spot je nog een hoop apensoorten onderweg. Je komt na de jungletocht weer terecht in het basiskamp, waar het tijd is om lekker te ontspannen. Er staat een uitgebreide lunch klaar met ijskoude drankjes. Vanavond slaap je in een comfortabel bed heb je de hangmat niet meer nodig. Er kan worden gevist, gevaren en met hoogwater kan je zelfs met een heuse tarzanswing het water in duiken. In de avond trek je er nog een keer op uit met een gids om de nachtdieren te spotten. De avond wordt vaak afgesloten rondom het kampvuur.

fredbergDag 3
Krijg je geen genoeg van de jungle dan kan je opnieuw met jouw gids erop uittrekken om nog meer dieren te zien. Heb je de behoefte om gewoon nog lekker te zwemmen en te zonnen om de laatste dag dan is hier ook zeker ruimte voor. Na de lunch is de tijd om de spullen te pakken om weer richting Paramaribo te rijden.

 

Prijs:
E 265 p.p. 2-daagse all-in
E 305 p.p. 3-daagse all-in
E 355 p.p. 4-daagse all-in

 

 

fredberg fredberg fredberg

fredberg fredberg fredberg

fredberg fredberg fredberg

fredberg fredberg