Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Frederiksdorp

officierswoning Frederiksdorp Frederiksdorp is een voormalige 18e eeuwse koffie- en cacaoplantage. De eerste eigenaar was een Duitser uit Pruisen, Johan Friedrich Knöffel aan wie de plantage tot op heden zijn naam te danken heeft. De geschiedenis van Frederiksdorp herinnert aan de zowel de Europese als Afrikaanse tradities. Frederiksdorp is het centrum van rechteroever van de Commewijnerivier. Het heeft een geheel eigen karakter met omliggende plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrove bossen, vogelzwampen, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden.
Deze voormalige plantage met originele plantagewoningen en een politie post, is verklaard tot historisch werelderfgoed en omgebouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn allen voorzien van airco, wifi en warm water. Er is verder een *zwembad met een mooi pooldek, en een groot rivierterras. Op het landgoed wordt er fruit geplant dat u zelf mag plukken: sinaasappels, mango’s, papaja’s en kokosnoten.

officierswoning FrederiksdorpDe plantage beschikt tevens over een goed restaurant en ruim gesorteerde bar waar er genoten kan worden van met zorg bereide maaltijden. In de nabije omgeving zijn er verschillende excursiemogelijkheden, van educatief tot actief. Er zijn ook fietsen te huur voor zelfstandige verkenningstochten.
Frederiksdorp is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor trips in het gehele Commewijne district.

2 dagen

Dag 1
‘s Ochtends gaat u per taxi of bus naar Mariënburg. U vertrekt vanuit Mariënburg met de boot naar Plantage Resort Frederiksdorp. Bij aankomst wordt u verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein. U kunt bij de bar lekker ontspannen met een drankje of relaxen bij het zwembad. Rond lunchtijd (lunch inclusief), afhankelijk van het getij, gaat u samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen.

officierswoning FrederiksdorpAfhankelijk van het getij gaat u in de namiddag of avond samen met de gids de kaaimannen- en schildpaddentour doen (diner inbegrepen). Vanaf Frederiksdorp wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat uw zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat u ze van dichtbij kunt aanschouwen.
Aansluitend wordt er gevaren naar het schildpaddenstrand. Hier wordt er ±8 km gelopen voor het spotten van de zeeschildpadden. Niets is mooier dat het gehele proces van uit het water komen, graven, leggen en bedekken van het nest ervaren! Na afloop keert u terug naar Frederiksdorp. Bij terugkomst kunt u nog even relaxen in de barlounge alvorens uw eerste overnachting.

officierswoning FrederiksdorpDag 2
Na het ontbijt (inclusief) gaat u met de gids een fietstocht maken. U vertrekt vanuit Frederiksdorp in oostelijke richting naar Marienbosch en Fort Nieuw Amsterdam. U passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district.
Na afloop gaat u terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. U luncht (inclusief) bij terugkomst en daarna vertrekt u op eigen gelegenheid naar Paramaribo.

€ 175 p.p. all-in

 

officierswoning Frederiksdorp3 dagen

Dag 1
U vertrekt om 08.00 uur vanaf uw hotel naar Mariënburg (40 min.). U stapt vervolgens over op de boot ( 10 min.)naar Plantage Resort Frederiksdorp. Bij aankomst wordt u verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein.
Rond lunchtijd, afhankelijk van het getij, gaat u samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dicht bij de boot zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen.

officierswoning FrederiksdorpAfhankelijk van het getij en het seizoen gaat u in de namiddag of avond samen met de gids de zeeschildpaddentour doen. Vanaf Frederiksdorp wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat uw zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat u ze van dichtbij kunt aanschouwen.
Aansluitend wordt er gevaren naar het schildpaddenstrand. Hier wordt er ±8 km gelopen voor het spotten van de zeeschildpadden. Niets is mooier dat het gehele proces, van uit het water komen, graven, leggen en bedekken van het nest ervaren!
Na afloop keert u terug naar Frederiksdorp. Buiten het schildpadden seizoen ( augustus t/m januari) wordt een zwamptour door het moeras uitgevoerd waarbij men vogels gaat spotten. Bij terugkomst kunt u nog even relaxen in de barlounge alvorens uw eerste overnachting. Lunch en diner inbegrepen.

officierswoning FrederiksdorpDag 2
Na het ontbijt gaat u met de gids een fietstocht maken. U vertrekt vanuit Frederiksdorp in oostelijke richting naar Kronenburg. U passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district.
Na afloop gaat u terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. De rest van de dag kunt u helemaal zelf invullen. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

officierswoning FrederiksdorpDag 3
Vandaag bent u voor het laatst op Frederiksdorp. Na het ontbijt gaat u samen met de gids naar de Plantage Rust en Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt u over de plantage periode en het hedendaagse leven op Rust en Werk. U bezichtigt de weilanden en de garnalenkwekerij. Daarna vertrekt u op eigen gelegenheid naar Paramaribo. Ontbijt en lunch inbegrepen.

€ 250 p.p. all-in

 

Losse overnachting inkl. ontbijt en diner plus zwemmen E 95 p.p. 2-daagse E 200 p.p. 3-daagse E 275 p.p.

* Let op; het schildpaddenseizoen duurt van februari t/m begin augustus. Als alternatief wordt de zwamptour aangeboden.
* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp officierswoning Frederiksdorp