Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Pingpe

relaxen in watervalVoelt u betrokken bij het leven van de Saramaccaners en geniet tegelijkertijd van unieke flora en fauna wanneer u kiest voor de tour naar het Pingpe resort. Het Pingpe jungle resort ligt aan de Boven-Suriname rivier en bereiken wij vanaf Atjoni na ongeveer drie uur varen. U kunt ook het vliegtuig nemen en naar Djumu, de dichtsbijzijnde airstrip, vliegen.

Met de boot naar het Pingpe resort

Kies voor avontuur wanneer u in Suriname bent en neem de boot naar het Pingpe resort. Wij varen langs verschillende Saramaccaanse dorpen, zodat u alvast een glimp krijgt van het traditionele dorpsleven. De bewoners doen de was in de rivier en de kinderen spelen in het water. Tijdens de vaartocht naar het Pingpe resort geniet u ook van de rust en sereniteit van de prachtige natuur. Het begin van de tour naar het Pingpe resort per gemotoriseerde korjaal is al een zeer bijzondere ervaring!

Saramaccaanse cultuur

Wanneer we aankomen bij het Pingpe resort, wordt u hartelijk ontvangen door de Saramaccaanse medewerkers en eigenaar, Chapeau. Al op de eerste dag leert u enkele Saramaccaanse woorden.
De hutten van het Pingpe resort met een- en tweepersoonsbedden met klamboe, douche, toilet en veranda met uitzicht op de rivier bieden het nodige comfort. In de rivier kunt u heerlijk zwemmen. We bezoeken ook de Tapawatervallen aan de Gran Rio en Pikin Rio rivier. U bezoekt tijdens de tour naar het Pingpe resort ook een medisch centrum in Djumu en een school waar vrouwen een tweede kans krijgen om te leren lezen en schrijven.

Dansavonden
De Saramaccaanse vrouwen dansen ‘s avonds en laten u graag zien hoe u ook net als hen kunt dansen. Daarnaast is het mogelijk om op een nachtelijke expeditie op zoek te gaan naar kaaimannen. Naast al deze activiteiten kunt u tijdens de tour naar het Pingpe resort gezellig relaxen in hangmatten.

Pingpe lodgeJungle Resort Pingpe biedt volledig verzorgde tours naar het binnenland van Suriname aan. Tijdens de drie- tot en met zesdaagse tours wordt u begeleidt door een deskundige gids, die zelf afkomstig is uit het binnenland van Boven-Suriname. Jungle Resort Pingpe is een kleinschalig resort, dat gelegen is aan de Boven-Suriname rivier. Vanuit het oord bent u direct betrokken bij het leven van de Saramaccaners dat zich voor een belangrijk deel aan de rivier afspeelt. In deze omgeving hebben de bewoners hun authentieke leefwijze goed weten te behouden. U zult daarom tijdens uw tour naar Jungle Resort Pingpe het authentieke binnenland van Suriname zien en beleven.

 

 

 

3 daagse tour (al vanaf 285 euro)
Een ontmoeting met de onaangetaste jungle en de authentieke cultuur van Boven-Suriname!

gifkikkerDag 1 Paramaribo – Jungle Resort Pingpe
Wanneer u reist per bus/ korjaal, wordt u ’s morgens tussen 8.00 en 8.30 uur opgehaald bij uw logeeradres (binnen Paramaribo Centrum). Per bus rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar het korjaal haventje Atjoni. Onderweg kunt u al genieten van de kleurrijke cultuur die Suriname u biedt, tevens passeert u kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kunt u even uw benen strekken en krijgt u een lunch aangeboden. In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast ziet u hoe de lokale bewoners bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden, als het doen van de was, het vangen van vis en kinderen die lekker aan het spelen kinderen zijn in het water.
Bij vertrek met het vliegtuig vertrekt u rond het middaguur vanaf vliegveld Zorg en Hoop te Paramaribo. U vliegt in ongeveer 45 minuten naar het vliegveld Djumu, waar u midden in het Surinaamse regenwoud land. Vanuit het vliegtuig heeft u een schitterend uitzicht over de Surinaamse jungle, de grote vlakte met bos en de slingerende rivier waaraan de dorpen gevestigd zijn. Per korjaal vaart u vanaf Djumu in ca. 15 minuten naar het resort, waar een lekkere lunch voor u klaar zal staan.
Na uw ontvangst op Jungle Resort Pingpe en het in gebruik nemen van uw lodge, is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het eiland. Hierna vaart u naar de overkant van de rivier, naar het dorp Pingpe. Hier maakt u een dorpswandeling en maakt u kennis met de bewoners van het dorp Pingpe. U ziet hoe de mensen hier leven en met welke activiteiten hun dagen gevuld zijn. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland, de omgeving en het programma van de volgende dag. Hierna maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal mee stromen met de stroming van de rivier, waardoor u kan genieten van de stilte van de jungle, of juist van de schitterende geluiden van de jungle, de sterrenhemel en het spotten van kaaimannen.

Suriname rivierDag 2 Ontmoeting met de schitterende natuur en cultuur
Na een uitgebreid ontbijt maakt u samen met de gids een wandeltocht door de jungle. Tijdens de wandeling informeert de gids u volledig over de verschillende (medicinale) planten, bomen, dieren en de gebruiken in het oerwoud. Na terugkomst op het eiland is het tijd voor de lunch. In de middag vaart u met een korjaal naar de Tapawatra Sula, waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op de terugweg naar het resort, zult u met de gids een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving. ’s Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een avondje vol cultuur: zang, dans en ritme zijn de sleutelwoorden van deze avond. Waarbij de dames uit het dorp steeds enthousiaster worden als ook de gasten mee doen op deze avond. (Bij 4 personen en meer).

Dag 3: Jungle Resort Pingpe – Paramaribo
Wanneer u terugreist per korjaal/ bus, vertrekt u na het ontbijt per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kunt u nogmaals genieten van een lekkere lunch, alvorens u overstapt op de bus. Na de busrit van ongeveer 2 uur komt u in Paramaribo aan.
Bij vertrek met vliegtuig kunt u de laatste ochtend gebruiken om nog eens lekker in de rivier te zwemmen, te luieren in de zon of lekker een boekje te lezen in een hangmat. Rond het middaguur is het tijd voor een vroege lunch om daarna per korjaal te vertrekken richting het vliegveld van Djumu. Vervolgens vliegt u vanaf de airstrip terug naar vliegveld Zorg en Hoop.

* Door weersomstandigheden of culturele activiteiten kan in overleg met u, gekozen worden om het dagprogramma op een andere wijze in te delen of aan te passen. Tevens houden wij graag rekening met de wensen en voorkeuren van onze gasten.

U kunt dit arrangement uitbreiden tot 6 dagen met een uitgebreid activiteitenprogramma. De prijzen variëren dan van 285 tot 430 euro voor een 6-daagse inkl. back-to-basic.

 

BACK-TO-BASIC (2 dagen in de 4,5 of 6-daagse)
Na het ontbijt vaart u per korjaal naar Pingpe, waar uw back-to-basic experience begint. U loopt samen met de gids diep het ongerepte oerwoud in. Het personeel neemt het eten en drinken mee. Na een wandeling van 4 á 5 uren komt u aan bij een grote kreek waar een eenvoudig kamp, kamp Anjoemara, is opgezet. Tijdens de wandeling informeert de gids u over de flora, fauna maar ook over de gebruiken in de jungle. In de kreek kunt u heerlijk zwemmen en baden, maar u kunt ook de uitdaging aangaan om een Anjoemara te vangen of in een hangmat relaxen met een boek. Na het avondeten kunt u genieten van een kampvuur en de rust in de jungle, voordat u in uw hangmat heerlijk in slaap zult schommelen.

Na het ontbijt en het afbouwen van het kamp wandelt u in ca. 3 á 4 uur terug naar het dorp Pingpe. Daar zal u per korjaal terug gebracht worden naar het resort. Na de lunch vaart u per korjaal naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op de terugweg naar het resort, zult u met de gids een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving.

Suriname rivier Suriname rivier Suriname rivielodge aan rlodges Pingpe sjouwen van korjaalspullen Suriname rivier stroomversnellingen lodge Pingpe