Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Raleighvallen en Voltzberg (4 dagen)

VoltzbergDe Raleighvallen en de Voltzberg zijn gelegen in het Centraal Surinaams Natuurreservaat. De inspannende tocht naar de top van de Voltzberg wordt beloond met een prachtig uitzicht over het onbewoonde tropische regenwoud van Suriname. Geniet van deze pure en uitdagende jungle ervaring. Met een beetje geluk ziet u tijdens deze dagen apen in de bomen. In ieder geval zullen de geluiden van de brulapen en de krijsende ara's nog lang in uw geheugen gegrift blijven en u herinneren aan deze indrukwekkende omgeving.

waterval

Dag 1 Paramaribo - Raleighvallen
Vertrek in de ochtend met de auto vanuit Paramaribo over de spannende bosontsluitingsweg. Na de tocht dwars door de jungle komen we aan in Witagron. Hier liggen de korjalen voor ons klaar en begint onze boottocht over de ruige Coppename rivier naar de Raleighvallen. Na aankomst in de middag is er gelegenheid om te wandelen en te zwemmen.

Dag 2 Junglewandeling en beklimming Voltzberg
Tijdens het ontbijt maakt iedereen zijn eigen lunchpakket klaar. We maken een pittige wandeltocht door het regenwoud tot de voet van de Voltzberg. Onderweg krijgen we uitleg over de verschillende planten en dieren. Met een beetje geluk komen we apen, wilde zwijnen en bijzondere vogels tegen. Vervolgens beklimmen we de 240 m hoge granieten Voltzberg. Langs het steile pad groeien prachtige orchideeën en bromelia's. Vanaf de top van de berg heeft u een spectaculair uitzicht over het tropisch regenwoud. Blijft u liever beneden, dan wacht u samen met één van de gidsen aan de voet van de berg. Na de beklimming lopen we de route door de jungle weer terug. De wandeling incl. beklimming zal totaal 7 à 8 uur in beslag nemen. Na deze inspannende tocht is er tijd om af te koelen in de Anjoemara vallen en keren we terug naar Foengoe eiland. Na het avondeten een gezellig samenzijn met liedjes en dans van de Raleigh Boys (lokale medewerkers).

watervalDag 3 Moedervallen - Foengoe eiland
Na het ontbijt vertrekken we met de boot naar de adembenemende Moedervallen. Hier kunnen we ons vermaken met zwemmen, vissen of gewoon relaxen op de rotsen. We gaan hier ook picknicken. In de middag maken we nog een tocht naar een andere waterval in de omgeving. Op de terugweg maken we een stop op het Copie eiland waar er, indien animo, een potje voetbal wordt gespeeld.

Dag 4 Foengoe eiland -Paramaribo
Omstreeks 10.00 uur vertrekken we wederom met de korjaal voor een heerlijke boottocht over de rivier naar het marrondorp Witagron van waaruit we met de auto terugkeren naar Paramaribo. Op Foengoe eiland zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden. De basisprijs is gebaseerd op verblijf in de hangmattenaccommodatie met gedeelde sanitaire voorzie- ningen. Tegen bijbetaling kunt u kiezen voor een verblijf in een eenvoudig onderkomen met stapelbedden met klamboes en gedeeld sanitair of een accommodatie met 2 tot 4-persoonskamers voorzien van bedden/klamboes en privé sanitair.

Programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Informatie
Minimaal aantal personen: 4
Prijs v.a.: € 325 p.p. hangmat, €375 p.p. slaapzaal bed, €425 p.p. privekamer
Vervoer: bus / auto en korjaal
Accommodatie: hangmatten accommodatie, slaapzaal bed met gedeeld sanitair, privekamer met eigen badkamer.
Verzorging: volpension
Programma: inbegrepen met begeleiding van gids en lokale beheerders

accomodatie accomodatie aan Coppename rivier reiger

ara uitzicht voltzberg Voltzberg

waterval doodskopaapjes Coppename rivier

Op aanvraag, tot nader order gesloten.