Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Sunset & Dolphins Trip

dolfijnenTijdens deze drie uur durende Sunset & Dolphins trip kunt u onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk uitwaaien en genieten van de magie van een ontmoeting met dolfijnen. We brengen een bezoek aan de oude plantage Johan en Margaretha waar we in het licht van de ondergaande zon genieten van verse lokale snacks. Nadat u heeft genoten van de prachtige zonsondergang varen we rustig huiswaarts.

dolfijnenWe vertrekken om 16:00 uur vanaf Leonsberg, gelegen aan de Suriname rivier, met een traditionele Surinaamse tentboot richting de monding van de Commewijne rivier op zoek naar de dolfijnen. Onder het genot van een (alcoholische of non-alcoholische) consumptie banen we onze weg richting de monding van de Commewijne rivier. Terwijl we genieten van de wind en de omgeving speurt kapitein Moen de horizon af op zoek naar de dolfijnen. Moen heeft zijn expertise op het gebied van dolfijnen opgebouwd in de 15 jaar dat hij te maken heeft met deze dieren. Hij ziet ze dan ook vaak al lang voordat iemand anders ze kan ontdekken.
Soms komen de dolfijnen nieuwsgierig dichtbij en als je hun kleine oogjes in het voorbijgaan even ziet schitteren boven het wateroppervlak is de kans groot dat ze zin hebben om te spelen. En spelen kunnen ze. Het lijkt alsof ze er extra veel lol in hebben om steeds op onverwachte plekken boven te komen, nét als alle camera’s de andere kant op gericht zijn.

zonsondergangNadat we de dolfijnen uitgebreid hebben gezien varen we langzaam naar plantage Johan en Margaretha, terwijl papagaaien overvliegen en sabaku’s (reigers) ons vanuit de mangroven in de gaten houden. Op een houten terras aan de rivier genieten we van de rustige atmosfeer, waar aan het einde van de werkdag de lokale bewoners ook een beetje komen ontspannen. Het lijkt hier alsof de tijd heeft stilgestaan.
U zult, afhankelijk van het seizoen, genieten van diverse lokale snacks zoals een lekkere vers gebakken baka bana (banaan) of een loempiaatje. Terwijl de kinderen over het zandpad rennen, de bewoners met hun brommertjes af en aan rijden en de mannen vissen en hun welverdiend biertje drinken aan de oever van de rivier, proeft u een stukje Suriname dat je de drukte van de stad geheel doet vergeten.

Na een wandeling door het dorp, als de zon langzaam onder gaat stappen we weer aan boord van onze boot. Onder het genot van een hapje en een drankje, een gezellig muziekje en wat sfeerverlichting genieten we van de zonsondergang en zijn continue veranderende kleurenpracht.
Drie uur na ons vertrek zetten we geheel ontspannen weer voet aan wal. U heeft het gevoel dat u een dag bent weggeweest.

Prijs 1 daagse tour € 60,- p/p compleet verzorgd, min 4 personen

strand dolfijnen dolfijnen