Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Braamspunt/Schildpadden

dolfijnenBraamspunt ligt aan de kust van de Suriname rivier en komt voor in het westen van het district Commewijne. Hoewel het een klein gebied is blijft Braamspunt toch interessant om te bezoeken, vooral vanwege de kans om dolfijnen te spotten onderweg ernaar, en de zeeschildpadden die u zult zien. Braamspunt is misschien het meest bekendst om de zeeschildpadden die ’s nachts hun eieren op het strand komen leggen.

strandWe vertrekken om 15.30u vanuit ’t Vat richting Leonsberg. Op Leonsberg aangekomen, varen we over de Suriname-rivier. Bij de splitsing tussen de Suriname- en de Commewijne-rivier komen er dolfijnen voor. In dit gebied is het dus mogelijk om kleine groepjes dolfijnen aan te treffen die bekend staan als de Profosu of de brakwater-dolfijnen.
Hierna reist u verder naar Braamspunt, waar we de avondmaaltijd gebruiken met een surinaamse rum en mee te maken hoe de zeeschildpadden hun eieren leggen, of de eierworp. Dit gebeuren – die soms wel uren kan duren – kunt u dan ook vastleggen via video- of fotocamera (let wel, in het donker!). Na deze tour gaan we rond middernacht terug naar de boot en dan varend en rijdend terug naar ’t Vat.

Meeneemlijst:

Prijs: € 70 ,- p/p all-in, min 3 personen
Vertrek: elke dag v.a. 04 personen
februari tot juli (schildpaddenseizoen)

zeeschildpad zonsondergang strand

visserspalen Braamspunt strand

Braamspunt