Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Brownsberg

vogels Brownsberg is een ideale trip voor iedereen die een goede indruk wil krijgen van het Amazone oerwoud zonder al te ver het binnenland in te hoeven reizen. Een natuurpark op enkele uren rijden vanuit Paramaribo. Bij de tour naar het 12.000 hectares tellende natuurpark Brownsberg maakt u in slechts 1 dag kennis met een groot deel van het scala aan flora en fauna dat het Surinaamse regenwoud te bieden heeft. Wellicht, onder luidkeels gebrul van de apen, maakt u wandelingen naar idyllische watervallen en bergstroompjes en geniet u van magnifieke uitzichten over het tropisch regenwoud en het Brokopondo stuwmeer. Een prachtig uitzicht over het oerwoud en het stuwmeer, vanaf de berg klimmen, klauteren en genieten van de mooie watervallen en kreken. Wie goed luistert, hoort een aap; wie goed oplet, kan er zelfs eentje zien slingeren!

 

boomwortelsOp 500 meter hoogte ligt het Mazaroni plateau met een uniek uitzicht over het gebergte en het Van Blommenstein stuwmeer. Het zicht op het gebergte met haar imposant bladerdek lijkt een schilderij met veel groene schakeringen.


Vervoer en Ligging
De circa 130 km wordt in ca. 2 uur per mini-bus over een deels geasfalteerde en een deels onverharde bauxietweg afgelegd. In de ochtend vertrekken we vanuit Paramaribo over de Afobakkaweg naar Brownsberg met een air-conditioned bus. Onderweg kunt u alvast genieten van de vegetatie en aan u wordt verteld over het savannelandschap en de authentieke dorpjes die voorbij worden gereden. Aangekomen in het natuurpark, wagen we ons een wandeling naar de Leo- en Irenevallen. Een verkoelende douche van het heerlijke bronwater is zeker de moeite waard! U zult in slaap gesust worden door de vele geluiden uit de natuur. De gids zal u vanuit Paramaribo begeleiden naar het natuurpark, die zit op 500 m hoogte in het jungle gebied ten zuiden van Paramaribo. De Brownsberg Natuurpark heeft een oppervlakte van 12.000 hectare en een scala aan bio-diversiteit. Deze tour is geschikt voor elke dag van het jaar.
Activiteiten die op zo een tour gedaan worden zijn wandelingen naar de watervallen door de jungle paden, dieren spotten, informatie verschaffing van de omgeving en bio-diversiteit. U heeft de mogelijkheid een douche te nemen onder de watervallen. De Leoval, Ireneval of Koemboeval zijn de meest bezochte plekken op de Brownsberg alsook het Mazaroni plateau voor een uitstekende uitzicht op het tropisch regenwoud en stuwmeer. Een pittige wandeling naar de Wittiekreek of een wandeling naar de Koemboe of Mazaronieval staat op het programma. Een mooie wandeling door het tropisch regenbos met als beloning een frisse duik in het water van de kreek of onder de val.

Minimaal aantal personen: 4
Prijs v.a.: € 85,00
Vervoer: per bus
Verzorging: incl. koffie, thee, water, snacks ,lunch
Programma: onder leiding van een Nederlandssprekende gids

bergwandeling waterval waterval

Brokopondo uitzicht wolkenlucht

waterval