Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Coropina Kajaktour

kajak in moerasDe Coropina kreek ligt op minder dan een uur rijden vanaf Paramaribo op de weg naar het vliegveld. Het is een mooi natuurgebied wat zeer goed bevaarbaar is met een kajak. Het waterrijke gebied bestaat voor een groot gedeelte uit kreken en aan elkaar geschakelde zwampen. Doordat we zonder motoren varen zullen we grote kans hebben om bijzondere dieren te kunnen zien zoals apen, capibara’s en kaaimannen. Uiteraard is de kreek ook een geliefd gebied voor veel vogelsoorten. Dit is een heerlijke 2-daagse tocht voor avonturiers die van natuur houden. Voor deze trip hoeft u geen echte ervaring met een kajak te hebben.

Stap in de wereld van het tropisch woud en haar kreken & rivieren. Geniet van de natuur in zijn puurste vorm en reis met je eigen kayak over deze bijzondere kreek vlakbij Paramaribo en laat je meeslepen op het ritme van de natuur! Het is een bijzonder mooi gebied, waar we tijdens het varen tal van bijzondere dieren kunnen zien zoals apen, Capibara’s, kaaimannen en een grote hoeveelheid bijzondere vogels, waaronder verschillende papegaai-soorten. Het is een waterrijk gebied dat, voor het grootste deel, bestaat uit door kreken aan elkaar geschakelde zwampen. Dit is een prachtig avontuur voor avonturiers, jong en oud, die van natuur en avontuur houden.

Programma
kajak door kreekWe verzamelen bij ‘Fietsen in Suriname’ en reizen per auto samen met de kayaks naar het startpunt van de reis: de Coropina Kreek. Hier pakken we onze kayaks en beginnen we aan onze kayak-tocht naar plantage Hannover. We banen ons een weg over de soms smalle en dichtbegroeide kreek. Dit is ook een mooie gelegenheid om bijzondere dieren te “spotten” of de kleurenpracht te bewonderen van de met luid gekrijs overvliegende papegaaien. We lunchen op een prachtige plek, midden in het bos op de oevers van de kreek en wat is er heerlijker dan te genieten van alle geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd, met in achtneming dat er in deze omgeving geen mens te bekennen is.
Inclusief: Ervaren gids, alle transport, gebruik kajaks plus alle toebehoren, lunch, medical kit en reddingsvesten.

Prijs 1-daagse tour: € 70,- p/p – Compleet verzorgd.

 

tussen waterlelies kajak op oever  groep kajak

Vanwege de inflatie zijn alle prijzen nu op aanvraag