Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Bigi Pan

flamingo'sBigi Pan 2 of 3 dagen in het natuurreservaat Bigi Pan bij Nickerie. Bigi Pan ligt achter de dijken van de Atlantische Oceaan, 240 km ten westen van Paramaribo. 
Bigi Pan bestaat uit brakwater meren, waar vele vogels leven en broeden, waaronder de rode ibis, valken, de arend, aalscholvers, pelikanen, reigers, ooievaars, etc. en ook leven hier vele kaaimannen en vissen, zoals tilapia.
U wordt in Paramaribo in het hotel opgehaald door een minibus en na ca. 4 uur rijden bent U in Nickerie. Hier rijden we langs de Nickerierivier tot een kleine aanlegsteiger, waar Stephanie u met haar korjaal ophaalt. We varen ca. 15 min. over de Nickerierivier tot een plek, waar we de boot over de dijk kunnen trekken. Nu wacht u een prachtige tocht door moerasachtig gebied, smalle kreken, waar u al vele vogels zult zien.

rode ibissenNa 35 minuten komen we op een grote plas uit. Hier staan meerdere houten huizen op palen in het water. Stephanie brengt u naar haar U-vormige huis, waar zij een aantal kamers met 2 bedden, toilet en wasbak heeft. In de poot van de U staan lange tafels en banken en kunt u van Stephanie’s kookkunst genieten. Er is een uitkijkplateau met ligbedden, waar u ook met een trapje in het water kunt komen om te zwemmen of te kajakken. Of gewoon van de zonsop- en ondergang te genieten. Dit kunt u overigens ook vanaf uw eigen balkonnetje doen.
‘sMiddags gaan we met de boot over de plassen om vogels te spotten. ‘sAvonds maken we in het donker een kaaimannentocht. De volgende dag kunnen we samen met Stephanie een vistocht maken. We spannen netten en slaan met stokken op het water om de vis het net in te drijven. We kunnen ook naar de dijk aan de Atlantische Oceaan varen en daar bij eb een modderbad nemen. Of gewoon relaxen.
Na de lunch brengt Stephanie ons weer terug naar de aanlegsteiger, van waaruit we met de minibus weer naar Paramaribo rijden.

Indicatie prijzen:
2/3-daagse Euro 130/195 p.p. all-in incl. transport P’bo - Nickerie visa versa.

kaaiman zwermen vogels

Vanwege de inflatie zijn alle prijzen nu op aanvraag