Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Bigi Pan / Akira

flamingo'sNa aankomst op de steiger bij Longway, 15 km voor Nickerie, om 14.00 uur wordt u door Mantje opgehaald met de boot. We varen ca. 10 minuten over de Nickerie Rivier en varen dan de dijk op om in het achterliggende moerasgebied te komen.
Na 35 minuten komen we op een grote plas uit. Hier staan meerdere houten huizen op palen in het water. Mantje brengt u naar zijn huis op palen, waar hij een aantal 2- en 4-persoons kamers met bedden met klamboe heeft. In de grote ruimte hangen ook een aantal hangmatten.. Er is een uitkijkplateau met ligbedden, waar u ook met een trapje in het water kunt komen om te zwemmen of te kajakken. Of gewoon van de zonsop- en ondergang te genieten.

rode ibissen‘sMiddags na aankomst gaan we met de boot over de plassen om vogels te spotten en bij zonsondergang te zien hoe alle vogels uit het gebied samen komen om in de bomen te gaan slapen. De flamengo’s kijken rustig toe tot het gesnate verstild. ‘sAvonds maken we in het donker een kaaimannentocht.
De volgende morgen begint vroeg om bij zonsopgang te kunnen meemaken hoe de vogels wakker worden en uitvliegen. Dan pas gebruiken we het ontbijt en kunnen we samen met 1 van de gidsen een vistocht maken. We spannen netten en slaan met stokken op het water om de vis het net in te drijven. We kunnen ook naar de dijk aan de Atlantische Oceaan varen en daar bij eb een modderbad nemen. Of gewoon relaxen.

Na de lunch brengt Mantje ons weer terug naar de aanlegsteiger, van waaruit we met de minibus/shared taxi weer naar Paramaribo rijden.

Indicatie prijzen:
2/3-daagse Euro 110/175 p.p. all-in incl. transport P’bo - Nickerie visa versa.
2/3-daagse Euro 130/195 p.p. all-in incl. transport P’bo - Nickerie visa versa met stops en lunch.

 

Het is ook mogelijk een 3-daagse Bigi Pan te doen naar Resort Akira.

2-daagse vanuit Nickerie E 175 p.p. all-in
3-daagse vanuit Nickerie E 255 p.p. all-in
3-daagse vanuit Paramaribo E 300 p.p. all-in
vertrekdagen op aanvraag

kaaiman kaaiman kaaiman kaaiman zwermen vogels zwermen vogelszwermen vogels zwermen vogels

Een meer luxe accommodatie met eigen huisjes aan een steiger in het meer. Georganiseerd transport met airco busje. Het excursieprogramma is hetzelfde, verdeeld over 3 dagen.
Prijs: Euro 290 p.p. all-in

 

zwermen vogels zwermen vogels zwermen vogels

kaaiman zwermen vogels zwermen vogelszwermen vogels zwermen vogels zwermen vogels zwermen vogels zwermen vogels zwermen vogels zwermen vogels

 

Vanwege de inflatie zijn alle prijzen nu op aanvraag