Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Bongo eiland - Botopassie Cruise

Bongo eilandzonsondergang5 daagse: Bongo - Botopassie Cruise

Avontuurlijke 5-daagse reis over het Brokopondostuwmeer, verblijf op het Bongo-Island, verder varen over de Suriname rivier, met verblijf in Jungle Hotel Botopassie. € 400,- per persoon. Vertrek vanaf 10 personen.

Dag 1
Begint met een busreis (1½ uur) vanuit Paramaribo over de Afobakkaweg richting het stuwmeer. Vanuit de stuwdam reis je (1 uur, 45 minuten) per korjaal verder naar Bongo eiland, Na aankomst in de middag wordt er geluncht. Op het eiland, dat is beplant met verschillende vruchtbomen en tropische planten, kan je dieren spotten en boswandelingen maken. Je kunt er zwemmen of hengelen of relaxen. Na het avondeten kan je genieten van een schitterende sterrenhemel.

marronsbrokopondomeerDag 2
Na het ontbijt, kun je een boswandeling maken en vissen maar niets moet, alles mag.

Dag 3
Na het ontbijt, vaar je over het stuwmeer, via Mamadam relax naar Atjoni. Daar maak je een tussenstop om even de benen te strekken en wellicht iets te eten. Bij laag water varen we tot aan Baaka Boto. Daar stappen we in de bus, die ons in 10 minuten naar Atjoni brengt. Per korjaal vervolgt de reis zich vanaf Atjonie over de Suriname rivier met haar prachtige sula’s (stroomversnellingen) en Marron dorpen. Met als bestemming Jungle Hotel Botopassie.

Dag 4
Wandel je (6 km) met een gids naar het dorp Pikin Slee waar het marronmuseum is. Hier maak je kennis met de Afrikaanse cultuur van de marrons die door de jaren heen bewaard is gebleven. In het museum is er tijd om uit te rusten en te genieten van een hapje en een drankje. Daarna loop je door het dorp terug naar de rivier waar de boot je ophaalt en terug brengt naar hotel Botopassie waar de lunch klaar staat.

hotel BotopassiekindjeDag 5
Na het ontbijt begint de terugreis. Vanuit Botopassie vaar je naar Atjoni, om van daaruit per bus door te reizen naar de stad. Rond de namiddag keer je ontspannen terug naar Paramaribo.

De prijs voor deze avontuurlijke 5-daagse reis over het Brokopondostuwmeer, verblijf op het Bongo-Island, verder varen over de Suriname rivier, met verblijf in Jungle Hotel Botopassie, bedraagt € 400,- per persoon. Vertrek vanaf 10 personen.

 

Vanwege de inflatie zijn alle prijzen nu op aanvraag