Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Jungle Hotel Botopassie

Hotel BotopassieJungle Hotel Botopassie ligt in het hart van de majestueuze jungle aan de Boven-Surinamerivier. Het hotel-resort biedt schoonheid en natuur waarin u heerlijk kunt ontspannen en van waaruit u ook avontuurlijke jungle treks en boottochten kunt maken. Het prachtige oerwoud met zijn verrassende geluiden en geuren zal u versteld doen staan. De kennismaking met de locale cultuur van de Marrons is fascinerend. Het hotel biedt een vriendelijke atmosfeer en beeldschone uitzichten. U heeft er de mogelijkheid te zwemmen, te roeien maar ook om heerlijk te relaxen in een hangmat. Bent u avontuurlijk ingesteld dan kunt u gaan wandelen op het junglepad achter het hotel en genieten van de ontelbaar vele kleuren groen, de mooie vogels, prachtige apen en onverwacht opduikende salamanders.

 

 

hotel lounge

Accommodatie – hoofdgebouw

Er zijn zeven comfortabele kamers, zes met twee éénpersoonsbedden en één driepersoonskamer met een éénpersoons- en een tweepersoonsbed. Alle kamers zijn voorzien van klamboes, lakens en handdoeken. Er is een gezamenlijke badkamer en toilet.
Een hotelkamer kost €35,- per persoon per nacht (volpension).
U kunt ook in de natuur overnachten in een hangmat op het terras of in de kangassa (het 'hangmattenhuis'). Een hangmatplaats kost €25,- per nacht (volpension).

 

 

wosuAccommodatie – wosu

Een wosu is een authentieke hut, gebouwd volgens de traditionele stijl van de locale bevolking, de Saramakaners. Wosu betekent in het Saramakaans huis. Het woord kent geen meervoudsvorm. Jungle Hotel Botopasi heeft zes wosu vanwaaruit u een schitterend vergezicht heeft over de rivier en het dorp. Vier wosu hebben elk twee éénpersoonsbedden en twee hebben een éénpersoons- en een tweepersoonsbed. In elke wosu heeft u een eigen badkamer met toilet.

Een wosu kost €45,- per persoon per nacht (volpension).

 

3 daagse – Cultuur & Natuur Tour € 230 p.p. all-in
We vertrekken al vanaf 2 personen

Dag 1.
zonsopkomstkindjeOp weg naar het Jungle Hotel Op deze eerste dag van je Cultuur en Natuur Tour, komen wij je op je verblijfadres (in centrum Paramaribo) ophalen. Je reist niet alleen. In de bus zitten ook anderen die naar Boven-Suriname moeten. Veelal zijn het medereizigers die na een bezoek aan de stad weer terugkeren naar hun geboortegrond. Vanaf de start van de tour bezorgen wij je zo het “Boven-Suriname”-gevoel!
Na een kleine 200 kilometer jungle, arriveer je onderaan het stuwmeer Atjoni. Op Atjoni krijg je een lunch aangeboden en geniet je van de vele korjalen die er liggen, van de bedrijvigheid en van de vele, vele kleuren! Wij laden ondertussen de bagage uit en brengen het naar de boot.
En dan begint de korjaaltocht. Circa 2 uur varen door het adembenemende Amazoneregenwoud, langs vele dorpen, waar kinderen spelen in het water en vrouwen de was, de afwas doen aan de rivieroever. En natuurlijk wordt er door de dorpelingen volop gevist. Steeds weer een prachtig schouwspel.
We passeren ook meerdere sula’s (stroomversnellingen). Steeds weer een belevenis om te ervaren hoe de behendige bootsmannen met hulp van hun koelaman (die voorop zit) de korjaal langs de rotsen door de soms kolkende watermassa loodst. Bij de laatste sula aangekomen meren we aan bij Jungle Hotel Botopassie; het resort waar je deze dagen zult verblijven.
Na een welkomstdrankje is er gelegenheid in te checken en de omgeving te verkennen. Maak je eigen jungle wandeling. Neem uw eerste massage bad in de sula of geniet gewoon van de rust en ruimte en ga zitten met een drankje aan de rivieroever of op de veranda van het Hotel.
Aan het begint van de avond serveren we het diner, bereid door onze kokkinnen. Na het diner wordt er, als je wil onder het genot van drankje, zittend aan de riverside onder de boom of de pina hut door onze gids boeiende verhalen verteld over de omgeving, over het wonen en leven hier en over de Saramaccaanse cultuur. Aansluitend kun je een documentaire over de Saramaccaanse geschiedenis bekijken.

Dag 2.
palmblad poort Dorpentocht en bezoek Marronmuseum Na het ontbijt maken we ons op om de natuurlijke geheimen van het Amazoneregenwoud te ontdekken en van dichtbij kennis te maken met de eeuwenoude Marron-cultuur. We varen met de boot naar de overkant, naar het dorp Botopasi. Langzaam aan wandelen we het dorp uit en gaan via het jungle pad langs de rivier naar het volgende dorp.
Botopasi is een “christelijk” dorp, evenals Futanakaba dat we bezoeken. We wandelen ook door ‘traditionele” dorpen als Kambalua en Pikin Slee. De gids zal er alles over vertellen. Onderweg zullen we talloze vogels hun muziek horen maken. De gids vertelt over de medicinale werking van bomen en planten die we in het bos aan zullen treffen.
Tegen lunchtijd komen we aan in Pikin Slee, een van de grootste dorpen langs de Boven-Suriname rivier. Met de wandeling door het dorp zal je het verschil ervaren met het dorp Botopasi.
In Pikin Slee brengen we ook aan bezoek aan het lokale rastafari kunstenaarscollectief “Totomboti”, waarbij je versteld zult staan van de kunstige houten meubels die zij weten te maken.
Na de dorpswandeling bereiken we het Samaaka Marron Museum. Het Museum is een initiatief van “Totomboti” en geeft een goed beeld van de cultuur(geschiedenis) van de Marrons die aan de slavernij op de plantages wisten te ontkomen. Bij de Saramakaners leven mannen en vrouwen gescheiden. Het museum is dan ook ingericht volgend de leefwerelden van de vrouw, de man en het kind.
Na de rondleiding door het museum bezoeken we het restaurant. Daar genieten we van een uitstekende door lokale bewoners bereidde lunch.
Na de lunch wandelen we naar de aanmeerplaats in het dorp Pikin Slee en varen we stroomopwaarts terug naar Botopassie. De rest van de middag kun je naar eigen inzicht besteden.

Dag 3.
Na het ontbijt nemen we de boot naar Atjoni en vertrekken vandaar met het taxibusje weer naar de stad.

 

Arrangement, Jungle Trail Adventure

4 daagse – Jungle Trail Adventure
€ 320,- all-in p. p.
We vertrekken al vanaf 2 personen.
De prijs voor deze ontdekkingstocht, waarin je de flora en de fauna van het Amazonwoud zult gaan ontdekken en kennis maakt met de Marron-cultuur

Dag 1.
Op weg naar het Jungle Hotel idem 3-daagse

Dag 2.
De Jungle trail Het Jungle Hotel ligt aan de rand van de jungle. Vandaag ga je de geheimen van die jungle ontdekken. We trekken met twee gidsen de jungle in en het Jungletrail Adventure gaat beginnen. We nemen eten en drinken voor onderweg mee en wandelen dwars door de jungle naar een kostgrondje.
Onderweg vertellen de gidsen over de bomen, planten en over hun medicinale werking. Wellicht kruisen wat dieren ons pad. De jungle-stilte wordt opgevuld door de geluiden van de vele vogelsoorten.
Op kostgrondje aangekomen bouwen we ons hangmattenkamp op. Daar hoort ook het graven van een latrine bij! In de nabijheid is een kreekje waar we heerlijk zullen gaan baden.
Wellicht vangen we samen met de gidsen een visje of wild. We bereiden zelf onze maaltijden op het door onszelf aangelegd houtvuur.
Na het gebruiken van de maaltijd, laten we het vuurtje nog even branden. Dan komen de verhalen …
Niet al te laat gaan we dan in onze hangmatten liggen en gaan we slapen met de jungle geluiden om ons heen.

Dag 3.
marronmuseumVanuit de Jungle naar het Marronmuseum
Door diezelfde jungle geluiden worden we ‘s morgens gewekt. We maken gezamenlijk het ontbijt klaar. Na het ontbijt pakken we alle spullen bij elkaar en beginnen aan de terugtocht. In de ochtend zijn we dan terug in het Jungle Hotel. Je kunt dan even relaxen, bijkomen van de jungletocht.
Na de lunch ligt de korjaal klaar die ons naar Pikin Slee brengt. Verder idem dag 2 (3-daagse)

Dag 4.
Terug naar Paramaribo idem dag 3 (3-daagse)

 

Arrangement, Tapawatra & Jungle Experience

5 daagse – Tapawatra & Jungle Experience
€ 395,- all-in p.p. Vertrek al bij 2 personen
Deze 5-daagse tour over water en door de jungle van het Boven-Suriname gebied, waar de Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hun eigen bestaan hebben opgebouwd met nog een geheel eigen cultuur,

Dag 1.
Op weg naar het Jungle Hotel idem 3-, en 4-daagse.

Dag 2.
Tocht naar de Tappawatra Sula
Vandaag varen we, na het ontbijt, naar de machtige Tapawatra Sula (stroomversnelling). Het is het punt waar de twee bron-rivieren van de Suriname rivier samenvloeien: de Pikin-Rio en de Gran-Rio.
De Tapawatra Sula is een rotspartij over de hele breedte van de rivier, waar het water uit de twee rivieren overheen valt. Door de eeuwenlange stroming zijn er gleuven, gaten, uithollingen ontstaan, waar je heerlijk in kunt liggen. Het water bruist dan tegen je lichaam. Een natuurlijke jacuzzi!
Natuurlijk hebben we eten en drinken mee en in de loop van de dag gaan we in een van de dorpen dan ook picknicken.
Op het eind van de dag zijn we terug in het Jungle Hotel.
Nadat je je even ontspannen hebt, wordt het diner opgediend.
Na het diner is het heerlijk ontspannen op de veranda van het Hotel, aan de rivieroever. En gewoon uitrusten aan de rivieroever van deze toch wel inspannende dag? Morgen staat er tenslotte ook weer een inspannende dag te wachten: het Jungle Trail Adventure!

Dag 3 en 4.
Jungle Trail Adventure met Pikinslee Museum
idem 4-daagse,

Dag 5.
Terug naar Paramaribo idem 3- en 4-daagse.

Vanwege de inflatie zijn alle prijzen nu op aanvraag