Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Danpaati River Lodge (3-5 dagen)

boven suriname rivier Euro 345 plus 10% BTW voor 3-daagse bus/boot all inclusieve p.p
Euro 405 plus 10% BTW voor 4-daagse bus/boot all inclusieve p.p.
Euro 465 plus 10% BTW voor 5-daagse bus/boot all inclusieve p.p. (vertrekt maandag/woensdag/vrijdag)

Danpaati River Lodge biedt u een droomverblijf aan in een prachtige lodge gelegen op ’n eiland in één van de mooiste gebieden van het Surinaamse regenwoud …
“U kunt zichzelf onderdompelen in de ongerepte schoonheid van de wilde natuur, van alles leren over een andere cultuur of gewoon luieren in één van onze hangmatten aan de schitterende Boven-Surinamerivier… terwijl u hiermee tegelijk een bijdrage levert aan de zorg voor de lokale bevolking …”
Danpaati River Lodge is er voor wie een net even ‘anders dan anders’ vakantie zoekt met verschillende activiteiten om te relaxen, avontuur te hebben door spannende oerwoudtochten of dorpswandelingen te maken onder begeleiding van lokale gidsen, door te zwemmen of door te leren van het contact met de lokale bevolking.
Voor de culinaire liefhebbers is het een uitgelezen kans om uitgebreid kennis te maken met een keuken waarin een gezonde leefstijl voorop staat, terwijl kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen aan de mooie traditionele kunst uit het gebied rondom onze lodge.

balkon uitzichtDuurzaam Toerisme
Als dat al niet apart is, biedt Danpaati River Lodge deze vakanties aan onder de paraplu van ‘duurzame ontwikkeling’. Dat betekent bijvoorbeeld dat u met uw verblijf bijdraagt aan regionale ontwikkeling van natuur en economie, waarbij de uitgebreide zorgproject voor de ouderen en kinderen in deze omgeving een centrale plek heeft. Daarnaast worden er dankzij de lodge in de directe omgeving veel economische activiteiten ontplooid. Landbouwproducten, vis en vlees worden door Danpaati River Lodge van de lokale producenten afgenomen. Houtbewerkers kunnen hun souvenirs via de lodge verkopen en timmerlieden uit de dorpen worden met regelmaat ingezet voor onderhoudswerkzaamheden.

Accommodaties
Danpaati River Lodge is gebouwd in traditionele bouwstijlen van het Boven-Surinamegebied. Deze bouwstijlen kenmerken zich door het gebruik van veel natuurlijke en onbewerkte materialen.
De accommodaties stralen dezelfde sierlijke eenvoud uit die u overal in de dorpen rondom de lodge zult aantreffen. Om tegemoet te komen aan de wensen van de moderne reiziger is in deze eenvoud ook gedacht aan uw comfort…

cabana'sDe cabanas
Danpaati River Lodge bestaat uit 10 tweepersoons cabanas, 3 “Special occasions” -cabana en 1 ruimere multi-cabana. De cabanas beschikken elk over 2 eenpersoonsbedden welke indien gewenst ook als tweepersoonsbed kunnen dienen. De “Special occasions”-cabana beschikken over een queensize bed. Standaard beschikken alle cabanas over eigen douche en toilet, electriciteit, veranda met prachtig uizicht, comfortabel terrasmeubilair en klamboes (muskietennetten).
Aan de rivierzijde van het eiland staan een zevental tweepersoonscabanas met elk twee eenpersoonsbedden allen voorzien van klamboes. Verder zijn de cabanas voorzien van electriciteit en alle nodige gemakken. Uw veranda grenst op enkele meters na aan de brede Boven-Surinamerivier, waar u ‘s ochtends onder het genot van een kopje koffie of thee heerlijk kunt genieten van de opkomende zon en het ontwaken van het regenwoud.
Aan de boszijde, gelegen tegenover de centrale loungeruimte, staan een drietal tweepersoons cabanas eveneens elk met twee eenpersoonsbedden allen voorzien van klamboes. Deze cabanas zijn net als de eerstgenoemde variant eveneens voorzien van alle gemakken. Uw veranda grenst aan het looppad dat u over het eiland voert, en in de avonduren zorgt de bosrijke omgeving voor prachtige fluitconcerten.
Eveneens aan de rivierzijde van het eiland, en iets verder afgelegen van de overige cabanas, staat onze “Special occasions”-cabana. Deze cabana beschikken over een queensize bed voorzien van klamboe’s, zijn iets luxer ingericht dan de andere cabanas en is verder voorzien van alle gemakken. Heeft u iets te vieren? Laat het ons weten, ons team zorgt graag voor een onvergetelijk verblijf met leuke extraatjes… Onze Multi-cabana is een ruime twee- tot maximaal zes persoons cabana. De Multi-cabana beschikt standaard over vier eenpersoonsbedden allen voorzien van klamboes. Mocht de groep groter zijn, bestaat de mogelijkheid om extra bedden bij te plaatsen. De Multi-cabana is een ideale accommodatie wanneer u bijvoorbeeld met uw hele gezin of met een groep vrienden gezamenlijk in een cabana wilt verblijven.

Overige faciliteiten
Naast de private cabanas beschikt Danpaati River Lodge over de volgende faciliteiten:

boven suriname rivierLigging
Danpaati River Lodge is gelegen op een eilandje in de Boven-Surinamerivier.
Ongeveer 350 km ten zuiden van de hoofdstad van Suriname, Paramaribo. Midden in het tropisch regenwoud, slechts omringd door de ongerepte natuur van het Amazonegebied en enkele kleine dorpen vindt u Danpaati River Lodge. Om de lodge te bereiken kunt u kiezen uit het vervoer over land, of door de lucht.
Opgemerkt dient te worden dat er vooraf geen volledige garanties gegeven kunnen worden aangaande de exacte reistijd; Deze is afhankelijk van weersomstandigheden.
Wanneer u over land naar ons toekomt, verloopt het eerste gedeelte van de reis per auto of bus. Gedurende een rit van ongeveer drie uren over de Afobaka en Brownsweg ziet u de stedelijke omgeving van Paramaribo langzaam veranderen in ongerepte natuur en kunt u zich onderweg voorbereiden op het moment dat u het schitterende oerwoud echt bent binnengedrongen.
De eindhalte van de busrit is Atjoni. Dit is de plek waar de Brownsweg eindigt en overgaat in de Boven-Surinamerivier. Hier stapt u over in een gereedliggende korjaal – een traditionele houten boot, gesneden uit één lange boomstam met buitenboordmotor en wordt u gedurende drie uren naar onze lodge gevaren.
Onderweg zult u verschillende nederzettingen aantreffen, kinderen zien spelen aan de oevers van de rivier, ijsvogels voor de korjaal uit zien vliegen en misschien zelfs wel roofvogels in de lucht spotten.
Afhankelijk van de waterstand bestaat er de kans dat u de korjaal tijdelijk moet verlaten, omdat deze over enkele rotspartijen heen getrokken moet worden.

Vanwege de inflatie zijn alle prijzen nu op aanvraag

cabana gezamelijke ruimte traditionele dans

uitzicht cabana gifkikker lounge2 persoons cabana cabana's zwembad tuin danpaati snachts danpaati tuin

lounge yoga boottocht