Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

7-daagse Famiri Cultuur en Natuur Trip

paluluEuro 305 p.p.

Tijdens deze reis maakt u kennis met een bijzonder stukje geschiedenis van Suriname.

U verblijft 5 nachten in Guesthouse Famiri. Dit verblijf is inclusief ontbijt, een dag fietshuur en zwemmen in het prachtige bad direct aan de Suriname Rivier met tropische palmbomen en uitzicht op de Suriname rivier.
Verder maakt u uitstapjes naar de botanische tuin en de vlindertuin inkl. roti & drankje.

Bijzonder is de geschiedenis van Jodensavanne, zo’n 50 kilometer ten zuiden van Paramaribo. Jodensavanne - gesticht rond 1640 - was ooit de grootste plaats van Suriname. Uit Europa gevluchte joden legden hier suikerriet -plantages aan waarop zij slaven lieten werken. Restanten van deze nederzetting zijn tot op de dag van vandaag nog te zien, zoals de fundamenten van een synagoge. Na de bezichtiging gaat u eten bij de plaatselijke Warung in Redi Doti. ( inkl. + sapje).
Daarna nog een uurtje zwemmen in de Suriname Rivier. Terug komt u langs het dorpje Domburg, waar veel zeilboten liggen.

huis op palenIn het westen van Suriname ligt vlakbij Nickerie natuurreservaat Bigi Pan, wat ‘groot meer’ betekent. Het bestaat uit brakwatermeren waar veel verschillende vogels, zoals de rode ibis, valk, arend, pelikaan, ooivaar en reiger, leven en broeden. U overnacht op het meer in een huis op palen en maakt onder begeleiding van een gids een paar interessante excursies op het water. 2 dagen/1 nacht met volpension inkl. vervoer met shared taxi.

slaapkamerTegen meerprijs van €20 p.p. kan bij Famiri een kamer met eigen badkamer gereserveerd worden.

Kan verlengd worden in Famiri op aanvraag.

Zie ook www.famiri.com

Min. deelname: 2 personen

zwembad