Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Kano Tours van 2 of 3 dagen

Coesewijne kanotocht (2 dagen)
Brownsberg kano tour (3 dagen)
Brownsberg-Stuwmeer kanotour (2 dagen)
Stuwmeer kano tour
(2 dagen)

 

reuze ottersCoesewijne kanotocht (2 dagen)

Dag 1
Onze reis begint in Paramaribo waar we verzamelen bij “Fietsen in Suriname” en per jeep samen met de kano’s op een trailer met boten naar het startpunt van de reis gebracht worden, de Boven Coesewijne Rivier. Een reis per jeep van 2,5 uur langs het vliegveld Zanderij en vervolgens door de Coesewijne. Eenmaal in de boot, banen we ons een weg over de smalle Boven Coesewijne Rivier. Bij laag water moeten we regelmatig de boot uit om deze langs obstakels en omgevallen bomen te slepen. We maken vandaag laat kamp. Niets is heerlijker dan genieten van alle geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd . Naast onze groep is er in de verste verte niemand te verkennen. De drukke stad is ver weg. Alleen wij en de jungle.Dag 2
Vandaag varen we de Goliath Kreek af naar de aansluiting met de Coesewijne Rivier. Hier varen we door het Coesewijne Natuurreservaat, passeren Pakoeli - het oude Stinasu basiskamp - , en stoppen we met grote regelmaat onderweg om van deze bijzondere omgeving te genieten. We zien veel bijzondere vogels zoals de visarend, wevervogel en verschillende soorten papegaaien. Op een mooi rustige plek langs de rivier gaan we aan wal en maken onze lunch klaar. Hierna beginnen we aan ons laatste traject en varen terug naar Pakoeli waar de jeep klaar staat. Aan het eind van de dag zullen we in Paramaribo aankomen. Inclusief: gids, overnachting in tent of hangmat, alle maaltijden, transport, kano's en bijbehoren, kampeeruitrusting.

VEELGESTELDE VRAGEN
HOE IS HET WEER?
laag water Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30. IS HET EEN ZWARE TOCHT?
Nee, iedereen met een normale conditie en goede gezondheid kan deelnemen aan deze kanotocht. Het is geen race, en de bedoeling is om op een actieve manier te genieten van deze bijzondere omgeving.
WAT VOOR KANO WORDT ER GEBRUIKT ?
Voor deze reis gebruiken we een 2-peroons kano. De boot heeft een omfortabele rugleuning, voldoende bagageruimte voor meerdaagse expedities
KAN IK ZONDER ERVARING MEE?
In principe kan iedereen zonder enige kano-ervaring deelnemen aan deze reis. Wel adviseren we reizigers zonder kano-ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen. Er gaat tijdens deze reis een zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bijstaat.
ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN?
In principe vind je geen gevaarlijke dieren, wel heb je in de schemering te maken met muggen en een goede bescherming in de vorm van lange mouwen en het middel Deet is dan ook aan te bevelen voor deze reis.
MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?
Het grootste deel van de uitrusting wordt door de uitvoerder ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting bel ons dan even. Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.
IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?
In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een reis door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d.. Ook kan het wel eens voorkomen dat we niet op plek A maar op plek B de tent opzetten of ergens langer blijven omdat het weer het niet toe laat om verder te varen.
NIET INBEGREPEN IS: verzekering, uitgaven van persoonlijke aard.

Prijs Euro 175,— alle-in. Vertrek bij min 4 personen

palulu coesewijne coesewijne kamp jungle

 

 

kanoen

Brownsberg kano tour (3 dagen)

- Vertrekplaats: Fietsen in Suriname
- Vertrektijd: 08:00 uur
- Vertrekdagen: woensdag, vrijdag, zondag
- Prijs: €275
- Inclusief: kano’s, gids, vervoer, maaltijden, dranken, accommodatie in hangmat/ tent.

LET OP!! Een goede lichamelijke conditie is vereist voor de inspannende wandeltochten.


Deze tour biedt een unieke samenhang tussen natuurbelevenis en survival. Beleef het natuurpark Brownsberg op een hele andere manier en geniet van een nachtje slapen op een onbewoond eiland onder een mooie sterrenhemel!

Dag 1

hangmattenHet Brownsberg Natuurreservaat ligt op 3 uren rijden van Paramaribo in het district Brokopondo en bestrijkt ongeveer 6.000 ha. We rijden de berg omhoog, hetgeen een kronkelweg is van ongeveer 15 km. Eenmaal aan de top - 500 m - is het uitzicht grandioos en kunt u mooie foto's maken. Op de berg kunt u veel wilde dieren spotten zoals boskonijnen, vlinders, trompetvogels, kikkers, slangen en doodskopaapjes. De kans is groot dat u ook de brulapen zult horen. We verkennen de omgeving en genieten van een drankje en een snack voordat we de wandeling starten naar de Leoval en Ireneval. Onder de Ireneval genieten we van een massage van het vallende water. We wandelen terug naar het plateau van Brownsberg. Tijd voor de lunch. In de middag zijn we vrij. We hangen de hangmatten op en genieten van het diner en genieten van een nacht in de natuur, op de 500 meter hoge Brownsberg.

hangmattenDag 2

‘s Ochtends lopen we van het plateau naar Witti- kreek. Hier nemen we een frisse duik om vervolgens verder te wandelen naar het stuwmeer. We lopen door gebieden waar naar goud wordt gezocht. Hetgeen u met eigen ogen zult zien. We doorkruisen het gebied van de goudzoekers en komen in het begin van middag aan bij het Brokopondo stuwmeer waar de kano's klaar liggen. Deze wandeling is best pittig, goede wandelschoenen, zonnecreme en hoofdbedekking zijn een must! Na de wandeling is het eerst tijd voor de lunch! Na de maaltijd stappen wij in de kano en varen naar een onbewoond eiland midden in het meer. We pakken eerst de spullen uit, zetten de tenten op, en maken een mobiele keuken. Dan is het tijd om te zwemmen, vissen en relaxen. Tijdens de schemering maken we het eten klaar en genieten van onze maaltijd onder een mooie sterrenhemel.

Dag 3

routeNa een heerlijke nacht op het onbewoonde eiland, nemen we een frisse duik in het water en maken ons ontbijt klaar. Na de maaltijd pakken we onze spullen in en gaan we weer varen. Met de kano slalommen we tussen de vele bomen door die nog steeds uit het stuwmeer steken. We varen naar Stone Island. Hier maken we de boten schoon en nemen nog een laatste duik in het meer. We genieten van de lunch en laden de boten op de trailer om terug te gaan naar Paramaribo.

 

 

Brownsber kano

kanoen

Brownsberg-Stuwmeer kanotour (2 dagen)

- Vertrekplaats: Fietsen in Suriname
- Vertrektijd: 07:00 uur
- Vertrekdagen: dinsdag, zaterdag
- Prijs: €195
- Inclusief: kano’s, gids, vervoer, maaltijden, dranken, accommodatie in hangmat/ tent.

LET OP!! Een goede lichamelijke conditie is vereist.

Het stuwmeer is een indrukwekkende wateroppervlakte met honderden eilandjes (vroegere bergtoppen) omringd door een heldere groene kleur van het water. Op het stuwmeer krijg je een overweldigend gevoel van vrijheid en kun je uitermate genieten van de natuur. Deze tour gecombineerd met een overnachting op de Brownsberg waarbij je het stuwmeer van boven kunt bewonderen is een heel veelzijdige belevenis.

Dag 1

hangmattenOnderweg naar de dam, vertelt de gids over het gebied waar we doorheen rijden: de bevolking alsook de economische activiteiten (goud, hout, steenslag en toerisme). Bij Afobakka laten we de kano’s in het water en varen we voorlangs de dam om wat foto’s te maken van dit mega waterwerk. We peddelen verder rond enkele kleine eilanden en verkennen de omgeving. Dit is echt genieten: het uitzicht en die rust. Door tussen de dode bomen te peddelen kun je tevens de een en ander rustende vogel van dichtbij bekijken. We varen op onze gemak rond en maken een stop op een van de velen eilanden. We hebben visgerei, lunch pakket en hangmatten bij ons. Je kan kiezen om te gaan vissen op Piranha, zwemmen in het meer of te relaxen in de hangmat. We genieten samen van de lunch. Hierna peddelen we verder richting de dam en aan het eind van de middag rijden we met de auto/ bus naar de Brownsberg. Onderweg vertelt de gids u het verhaal van bauxiet, energiewinning en de transmigratiedorpen die u passeert naar Brownsberg toe. Eenmaal aan de top is het uitzicht adembenemend en heeft u prachtig uitzicht over het Brokopondo stuwmeer. We overnachten in kampeertenten of hangmatten.

hangmattenDag 2

Het Brownsberg natuurreservaat bestrijkt ongeveer 12000 ha. Op de berg kunt u veel wildlife spotten; boskonijnen, prachtige vlinders, trompetvogels, slangen, doodshoofdaapjes en misschien nog wel meer dieren die dit reservaat rijk is. Naast het spotten van wildlife en een mooi uitzicht biedt Brownsberg ook nog twee watervallen die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. De Leoval is binnen een half uur wandelen te bereiken. De Ireneval ligt wat verder en de wandeling is pittiger, maar eenmaal daar geniet u van de natuurlijke massage van de val en kunt u heerlijk afkoelen. Daarna klimt u weer terug naar boven voor een lekkere Surinaamse lunch. Het programma wordt aangepast op de wensen van de groep. Ontbijt en lunch alsook snacks zijn inbegrepen vandaag. Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar Paramaribo.

kanoen

Stuwmeer kanotour (2 dagen)

- Vertrekplaats: Fietsen in Suriname
- Vertrektijd: 07:00 uur
- Vertrekdagen: donderdag, zondag
- Prijs: €165
- Inclusief: kano’s, gids, vervoer, maaltijden, dranken, accommodatie in hangmat/ tent.

LET OP!! Een goede lichamelijke conditie is vereist.


Het stuwmeer is een indrukwekkende wateroppervlakte met honderden eilandjes (vroegere bergtoppen) omringd door een heldere groene kleur van het water. Op het stuwmeer krijg je een overweldigend gevoel van vrijheid en kun je uitermate genieten van de natuur.

Dag 1

hangmattenWe vertrekken vanaf Fietsen in Suriname met de bus naar de STUWDAM. Onderweg naar de dam, vertelt de gids over het gebied waar we doorheen rijden: de bevolking alsook de economische activiteiten (goud, hout, steenslag en toerisme). Bij Afobakka laten we de kano’s in het water en varen we voorlangs de dam om wat foto’s te maken van dit mega waterwerk. We peddelen verder rond enkele kleine eilanden en verkennen de omgeving. Dit is echt genieten: het uitzicht en die rust.
Door tussen de dode bomen te peddelen kun je tevens de een en ander rustende vogel van dichtbij bekijken. We varen op onze gemak rond en maken een stop op een van de velen eilanden. We hebben visgerei, lunch pakket en hangmatten bij ons. Je kan kiezen om te gaan vissen op Piranha, zwemmen in het meer of te relaxen in de hangmat.
We genieten samen van de lunch. Hierna peddelen we verder richting Stoneiland en aan het eind van de middag stoppen we bij een ander eiland waar we ons kamp opslaan.
We pakken eerst de spullen uit, zetten de tenten op, en maken een mobiele keuken. Tijdens de schemering maken we het eten klaar en genieten van onze maaltijd onder een mooie sterrenhemel.

hangmattenDag 2

Na een heerlijke nacht op het onbewoonde eiland, nemen we een frisse duik in het water en maken ons ontbijt klaar. Na de maaltijd pakken we onze spullen in en gaan we weer varen. Met de kano slalommen we tussen de vele bomen door die nog steeds uit het stuwmeer steken. We varen naar Stonisland. Hier maken we de boten schoon en nemen nog een laatste duik in het meer. We genieten van de lunch en laden de boten op de trailer om terug te gaan naar Paramaribo.

 

 

 

dam