Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Jungletocht Kasikasima

KaskasimaHet imposante, mysterieuze Kasikasimagebergte ligt hemelsbreed op 65 km van Palumeu. Dit Indiaans dorp ligt aan het begin van de Tapanahony rivier, waar de Palumeu- en de Boven-Tapanahony rivier samenvloeien. De rivieren worden gevoed door regenwater. In het regenseizoen kan het water wel 6 meter hoger staan dan in de droge tijd. Palumeu ligt op 170 meter boven de zeespiegel. De Tapanahony rivier stroomt naar het noordoosten en vormt 175 km verderop, samen met de Lawarivier, de Marowijnerivier. Dit is de natuurlijke grens met Frans Guyana. Nog eens 135 km noordwaarts mondt de Marowijne rivier, voorbij het grensdorp Albina, uit in de Atlantische Oceaan. Per korjaal (met buitenboordmotor) kost het 8 tot 12 dagen om van Albina naar Palumeu te varen. Vooral bij laag water zijn de vele, grote stroomversnellingen moeizaam te passeren. Dat METS u in 65 minuten naar Palumeu vliegt mag u dus gerust een luxe noemen! Vanaf Palumeu vaart u per korjaal in twee dagtrips naar de berg Kasikasima.

vissenDe accommodatie

Deelnemers aan de Kasikasimatour overnachten in de groepsaccommodatie. Er zijn vijf slaapkamers onder 1 dak met één- en tweepersoonsbedden met gemeenschappelijke toilet en douche. ’s Avonds en ‘s nachts branden er olielampen op de gang, het terras en bij de toiletten. In de jungle lodges verderop verblijven de deelnemers van de Palumeu tour. Maaltijden worden klaargemaakt door plaatselijke koks/kokkinnen en geserveerd in het sfeervol “restaurant”. U kunt zich ook verpozen in de gezellige jungle bar-lounge. Op de heenreis per korjaal en aan de voet van de berg overnacht u in een overdekt hangmatkamp.

Kasikasima tour

Dag 1
Vliegreis naar Palumeu en overnachting in de groepsaccommodatie.
Dag 2
Vroeg in de ochtend stapt u in een korjaal om te beginnen aan een boottocht van 75 kilometer. Dat is voor binnenlandse begrippen een flinke afstand. Onderweg heeft u ruim de tijd om te genieten van het oerwoud en de rivier in hun volle glorie. Ná ongeveer vier uur varen komt u aan bij het hangmatkamp Kamakabari op de oever van de rivier. Er staan enkele open hutten en er is een primitief toilet. Terwijl u ontspant in de rivier maken de gidsen uw lunch klaar en hangen ze uw hangmat op. Ná het avondeten gaat u vroeg slapen. Wellicht houden brulapen u eventjes uit uw slaap.
stroomversnellingDag 3
U legt de tweede vaaretappe af. Bij de indrukwekkende en onneembare stroomversnelling Trombaka moeten alle spullen over een bospad gesjouwd worden naar een andere boot die al klaar ligt voorbij de stroomversnelling. Verderop hebt u vanaf de rivier een magnifiek zicht op de Kasikasimaberg. Het basiskamp, mooi gelegen aan de voet van de machtige Sawanibotostroomversnelling, is wat ruimer dan Kamakabari, maar qua voorzieningen vergelijkbaar.
Dag 4
In 6 of 7 uur loopt u naar één van de toppen van het Kasikasimagebergte en weer terug. Het is een pittige voettocht met als (letterlijk) hoogtepunt de klim naar de top. Voor de lokale bevolking is dit een plaats die men met respect betreedt en die de hoofdrol speelt in tal van mystieke verhalen. Staat u eenmaal op het plateau, dan zult u dit wellicht kunnen meevoelen. U hebt een onvergetelijk uitzicht over het regenwoud. Bij mooi weer kunt u tot aan de Braziliaanse grens kijken.
Dag 5
U maakt een wandeling in de omgeving. Onderweg krijgt u uitleg over planten en bomen en hoe de lokale bewoners die benutten bij het bouwen van hutten, als voeding of als medicijn.
Dag 6
Het is tijd voor de terugvaart naar Palumeu. De tocht duurt dit keer maar één dag, omdat stroomafwaarts varen een stuk sneller gaat dan tegen de stroom in.
Dag 7
U kunt deelnemen aan een georganiseerde wandeling of boottrip.Wilt u liever op eigen houtje wat wandelen, een kostgrondje bezoeken, vogels kijken, vissen of peddelen in een korjaal dan kan de gids dat voor u regelen. Als daarbij een extra begeleider en/of voorzieningen nodig zijn, zal men u daarvoor een vergoeding vragen.

Een ingekorte versie van de Kasikasima tour kunt u doen in vijf dagen (vier nachten), altijd van maandag tot en met vrijdag.

Tarieven (inclusief omzet belasting):
vrijdag tot maandag E 808
maandag tot vrijdag E 950

watervallen sjouwen boottocht Kaskasima relax hangmatkamp

Dit resort is tot nader order gesloten. Reserveren alleen op aanvraag