Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Kosindo en Kajana

Kosindo lodgeTours Kosindo Experience
Vervoer vliegtuig/boot
4 dagen, prijs € 368 p.p.
5 dagen, prijs € 398 p.p.

Vervoer boot/boot
4 dagen, prijs € 273 p.p.
5 dagen, prijs € 303 p.p.

Gran RioKosindo River Lodge heeft net zoals bijna alle lodges aan de Boven-Surinamerivier en Gran Rio cabins met eigen douche en toilet. Maar er is een essentieel verschil: hier zit u niet op een eilandje, hier bent u niet door water gescheiden van het dorp en zijn bewoners, hier bent u niet afhankelijk van een korjaal die u overzet, hier hoeft u niet op een groep met gids te wachten om het dorp Kajana en de omgeving te bezoeken.
Bovendien ligt Kajana zóveel verder naar het zuiden dan de andere toeristenlodges aan de Boven-Surinamerivier, dat de leefwijze van de Marrons er veel oorspronkelijker is gebleven.
Kosindo River Lodge en het oorspronkelijke Saramaccaanse dorp Kajana vormen een eenheid. De lodge ligt direct aan de Gran Rio-rivier en Kajana grenst aan de Lodge. Vrouwen van het dorp doen de was in de rivier bij de Lodge, kinderen zwemmen bij Kosindo’s welkomspoort, dorpelingen komen verse broodjes kopen in de bakkerij. In het majestueuze Amazonewoud beleeft u in de Nederlandse taal een actieve kennismaking met de cultuur en de mensen van een dorp. Bij Kajana en de 5 andere, onderling door bospaden verbonden, dorpen aan de Boven-Surinamerivier/Gran Rio, houden de jachtgebieden van de dorpen op en er zijn minder verstoringen door het geluid van de korjalen. Meer kans om vogels en andere dieren te zien en te horen. Omgeven zijn door de machtige Amazonejungle én u zelf opgenomen weten in deze vriendelijke Saramaccaanse dorpsgemeenschap: dat is het unieke van Kosindo.
Na een week in Kosindo vertoeft te hebben, neemt u een goede indruk van de saramacaanse cultuur (marrons) mee naar huis.

Programma op aanvraag

korjaaltocht winti gezamelijk eten

bootspullen sjouwen walaba boom lodge

Vanwege de inflatie zijn alle prijzen nu op aanvraag