Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Lodgehopping (6 dagen)

Prijs €589

Dag 1: Paramaribo – Atjoni – Pasensi

In de ochtend vertrekt u op het afgesproken tijdstip vanuit Centrum Paramaribo. We rijden in ongeveer 3,5 uur naar Atjoni en stappen in een korjaal voor een 2 uur durende boottocht. Eco Resort Pasensie is een klein ressort in het traditionele Marrondorp Pikin Slee. Hier kunt u verblijven een rustgevende omgeving omringd door tropische regenwoud en genieten van vrede. Samen met de gids wordt er een dorpswandeling gemaakt om de authentieke cultuur te ervaren, wandelingen door het bos, zwemmen en een bezoek aan het Saamaka Marron-museum. Pikinslee staat bekend om het authentieke dorps karakter en de lokale bevolking (ongeveer 3000) waardeert cultuur en geschiedenis.

Kosindo lodge Kosindo

Dag 2: Pasensi – Tioboto

Na het ontbijt vaart u in ongeveer 1-1 ½ uur naar Tioboto. Na aankomst kunt u het resort verkennen en kunt u afkoelen in de rivier. 'S Middags maak je een wandeling naar de kostgrond, waar verschillende gewassen worden geteeld, met name aardvruchten. Na het diner en gezellige praatjes / spelletjes aan tafel, in de avonduren, met een beetje geluk, kun je kaaimannen op de rivier zien. Je slaapt in een van de houten lodges met klamboes.

stokkendans stokkendans stokkendans
stokkendans

 

Dag 3: Tioboto – Djumu - Tapawatravallen

Na het ontbijt vaart u per boot naar Djumu. Onder begeleiding van een (lokale) gids loopt u door het dorp en wordt er een uitgebreide boswandeling gemaakt. Bij deze wandeling krijgt u veel informatie over de flora en fauna en de traditionele gebruiken van kruiden. Highlight van deze wandeling is om de Ananas berg te beklimmen (ongeveer 2 uur durende wandeling). Op de 219 meter hoge berg groeien de wilde ananassen (alleen in het seizoen te zien) nog steeds. Na de intensieve wandeling maakt u een boottocht naar de Tapawatra stroomversnellingen aan de samenvloeiing van de Gran -en de Piking Rio. Daarna wordt u getrakteerd op een picknick met tropisch fruit.

Okobergi Okobergi Okobergi Okobergi Okobergi Okobergi

 

Dag 4: Tioboto – Fredberg

Na het ontbijt vertrekken we weer per korjaal naar Atjoni en dan met de bus naar Fredberg in ongeveer een half uur. Je komt aan in het basiskamp waar de spullen voor de boswandeling worden ingepakt. Vervolgens wordt een wandeling naar de berg gemaakt waar de overnachting zal plaatsvinden. De overnachting op de berg is 'back to basic', slapen in hangmatten.

Gran Dan watervallen Gran Dan watervallen Gran Dan watervallen

 

Dag 5: Fredberg- Adventure

U gaat de berg af en trek de jungle in naar het basiskamp. In het basiskamp is er gelegenheid om te zwemmen, vissen, zeilen in de kreek. 'S Avonds is er de mogelijkheid om een avondwandeling te maken op zoek naar dieren.

Gran Dan watervallen Gran Dan watervallen

 

Dag 6: Fredberg- Paramaribo

In de ochtend is er nog een wandeling, waar meer wordt verteld over de geneeskrachtige planten. Na de lunch vertrekt u per bus naar Paramaribo.

 

Let op: het programma kan in een andere volgorde worden en is onder voorbehoud van wijzigingen (i.v.m cultuur of weersomstandigheden)

Wat is inbegrepen?
Transport per bus&boot , accommodatie, alle maaltijden, snacks en fruit, water, sap/siroop, koffie/thee Tourgids (Nederlands/Engels). Alle activiteiten zoals aangegeven. Met eventuele voedingsrestricties, wordt ook rekening gehouden.


Wat nemen we mee?

 

Vanwege de inflatie zijn alle prijzen nu op aanvraag