Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

6/7 daagse Ontdekkingstocht door de Jungle

Dag 1:

Kosindo lodgeKosindo‘sMorgens vliegt u om 11.00 uur vanaf Zorg en Hoop (Paramaribo Zuid) naar Kajana op de Gran Rio. (1 uur vliegen, € 150 p.p.) U wacht daar een warm onthaal door uw gastheer Nangjanman van het Eco Resort Kosindo. Na 5 minuten varen op de Gran Rio wordt u verwelkomd door de crew van Kosindo en kunt u uw spullen in uw huisje neerzetten. De huisjes staan aan de rivier, hebben 2 bedden, voorzien van klamboe’s, beddengoed en handdoeken, een eigen badkamer alsmede 2 hangmatten op de veranda. Er staat in de gezellige eetzaal op palen op de rivier een heerlijke warme maaltijd voor u klaar inkl. water en sap. Na de lunch kunt u heerlijk luieren, zwemmen in de Gran Rio. Kijkt u naar de kinderen, die in de rivier met nylondraden, haakjes en lege colaflesjes sardientjes vangen en de vrouwen, die hier de afwas doen. In de namiddag maakt u een dorpenwandeling met een lokale gids door Kosindo en Kajana. ‘sAvonds warm diner en vanuit de lounge kunt u daarna de sterren bekijken of in de bar gezellig iets drinken.

 

 

 

 

 

 

 

stokkendansDag 2:

Na het ontbijt een kunt u deelnemen aan en kleine boswandeling (3 uur) met een lokale gids. € 35 per groep (max. 5 p.) ‘sMiddags is er een boottocht naar Awaradan om in de sula’s te zwemmen en te rutschen. Of lekker in de natuurlijke jacuzzi’s te ontspannen. Op de terugweg een bezoekje aan Awarradam (Eco Resort) en daarna vogels spotten op de rivier. We doen de motor van de boot uit en laten ons bedwelmen door de jungle-geluiden. € 50 per groep (max. 5 p.) ‘sAvonds diner en daarna laten we ons verrassen door de lokale bevolking. Zij laten ons zien hoe zij feest vieren inkl. dans, zang en muziek. Ook de “stokkendans” gaan wij bewonderen. € 70 per groep.

 

 

 

OkobergiDag 3:

‘sMorgens na het ontbijt varen we 15 min. met de korjaal de rivier af om met de beklimming van de Okobergi te beginnen. (6 a 7 uur klauteren, onderweg picknick op de bergrotsen en we worden beloond met een prachtig uitzicht over de jungle. € 80 per groep (max. 6 p.) Diner. 3 overnachtingen a € 46 p.p.p.n. Volpension.

 

 

 

 

Gran Dan watervallenpadPingpe lodgeDag 4:

Na het ontbijt vertrek richting Gran Dan. Bij deze grote waterval stappen we over in een andere boot en moeten een stukje door de sula’s (stroomversnelling) lopen. Hier kunnen we foto’s maken en evtl. zwemmen. Dan varen we over het mooiste stukje van de Gran Rio naar de Tapawatra Watervallen bij Djumu en Asinohopo. Hier komen de Pikin Rio en de Gran Rio samen en ontspringt de Boven Surinamerivier. We stappen uit en lopen langs de Tapawatra Watervallen naar beneden. € 120 per groep (max. 4 p.) Hier worden we opgewacht door de heer Chapeau van Resort Pingpe. Chapeau is een allercharmante gastheer en geboren en getogen in dit gebied. Hij heeft een picknick meegenomen, die we op de rotsen aan de Watervallen zullen gebruiken. Gelegenheid tot zwemmen en ontspannen in de vele jacuzzi’s. Daarna maakt Chapeau met ons een wandeling door Asinohopo, waar de Granman van de Saramacaners (voormalig weggelopen slaven) woont en naar de polikliniek Djumu. € 85 per groep voor transport Tapawatra – Pingpe en gids Chapeau). Later in de middag varen we dan naar Pingpe. ( 30 min. varen). Dit resort ligt ook op een eiland en hier kunnen we heerlijk met een drankje uitrusten aan de rivier met weer een heel ander uitzicht. We overnachten hier in 2- of 4-persoons huisjes. Eenvoudig, maar met eigen badkamer und balkon. Het eten is rijkelijk en smaakt heerlijk. € 37 p.p.p.n. Inkl. volpension.

 

 

 

 

 

Dag 5:

hotel BotopassiezonsopkomstNa het ontbijt varen we verder door 2 grote sula’s naar Hotel Botopasi. (totaal 1 1/4 uur varen, SRD 70 p.p.). De Boven Surinamerivier is hier zeer breed met vele grote keien. Het resultaat is bij laag water vele stroomversnellingen en heerlijke zandstrandjes tussenin, waar het uitstekend “badderen” is. Met een zwemvest aan laat je je meedrijven in het stromend water om dan weer terug te zwemmen naar de strandjes. De maaltijden worden op de veranda (1e verdieping) van het hotel geserveerd, vanwaar met een fantastisch uitzicht over de rivier heeft. In de namiddag is het heerlijk toeven in de bar-pinahut aan de waterkant of in het hangmattenhuis. Ook hier wordt u geaccommodeerd in een mooi huisje met eigen badkamer, 2 bedden met beddengoed, klamboe’s, handdoeken en eigen veranda met uitzicht over de rivier en het dorp Botopasi. Na de lunch vrij om te luieren of een kleine boswandeling achter het hotel te maken naar de kreek. (7-daagse reis) Of we varen met de boot naar het dorp Botopasi en lopen de route van de inheemsen door het bos naar Debikeh (medische post) en verder naar Pikinslee. (SRD 150 per groep (max. 4 p.) Onderweg komt u over kreekjes en langs diverse kostgrondjes (moestuintjes). Ook zult u veel dorpelingen ontmoeten, die op hun kostgrondjes werken of de was doen in de kreken. In Pikinslee woont een Rastagemeenschap, die zeer kreatief met hout werken. Kijkt u zelf. Ook is hier het open luchtmuseum (entree SRD 25 p.p.) over de kultuur en geschiedenis der saramacaners. Hier worden we opgehaald met de boot voor de lunch op Botopasi (6-daagse reis). Diner en gezellige avond op de veranda. Overnachting: € 42,50 p.p.p.n. Volpension. Voor de 7-daagse tour hebben we vanmiddag vrij en doen de Pikinslee-tour op dag 6

 

 

traditioneel huisDag 6:

Na het ontbijt vertrek met de taxiboot naar Atjoni (1 ½ uur varen, SRD 70 p.p.). Vandaar met openbaar vervoer naar Paramaribo (3 uur rijden, SRD 70 p.p.). Aankomst Paramaribo ca. 15.00 uur (6-daagse reis). Voor de 7-daagse reis doen we hier het middagprogramma naar Pikinslee.

 

 

 

marronmuseum pikkinslee

 

Dag 7:

Idem dag 6

 

 

 

 

 

kankantrie boswandeling leguanen gran dan waterval

NB: Als er geen gegadigden voor de Okobergi zijn op dag 3, vertrekken we op dag 3 naar Pingpe en kan men 1 dag langer op Pingpe of Botopasi verblijven. Het totaal blijft dan wel 6 dagen. 

Met deze tocht ziet u de hele Boven Surinamerivier met zijn 60 dorpen en een groot deel van de Gran Rio. Indicatie: 565 p.p. all inclusieve 6/7 dagen

Vanwege de inflatie zijn alle prijzen nu op aanvraag