Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Tibiti kano tour (3 dagen)

kanoen

- Vertrekplaats: Fietsen in Suriname
- Vertrektijd: 07:00 uur
- Vertrekdagen: op aanvraag
- Prijs: €199
- Inclusief: Overnachtingen in hangmat, kampeertent, kano’s, gidsen, maaltijden, dranken, transport.
- Exclusief: Handdoeken, lakens en alcoholische dranken.

LET OP!! Een goede lichamelijke conditie is vereist voor de inspannende wandeltochten.

Deze 3 daagse trip brengt ons naar het Tibiti gebied in het westen van Suriname. Het wordt een combinatie van busrit, kanotocht en een boswandeling. In dit gebied komen weinig mensen voor. We zullen dus alleen met onze groep zijn in het gebied. Voor onze maaltijden zullen we afhankelijk zijn van de natuur. We moeten op zoek gaan naar voedsel (groenten, vlees en vis). Met onze machete (kapmes), hengelstokken, draad en vishaken en een jacht geweer zullen we voldoende eten vergaren. We nemen slechts standaardzaken mee zoals zout, olie, potten, pannen en voedsel voor de eerste dag.

Dag 1

We vertrekken om 07.00 uur en rijden met de bus (3uren) naar het zuidwesten van Suriname langs het vliegveld richting West-Suriname. Vlak voordat we bij de Tibiti rivier komen waar we gaan varen, stoppen wij bij het Indiaanse dorp genaamd Alfonsdorp. Hier kopen we de laatste dingen die we nodig hebben voor onze tour. Bij de rivier aangekomen laden we de kano’s af en leggen onze spullen erin. Na een snack-break stappen we in de kano om te beginnen met ons avontuur. We peddelen de rivier af. Onderweg kunnen we wildlife tegenkomen. Als we het warm hebben gekregen van de inspanning, springen we het water in voor verkoeling. We zullen langs de rivier onze lunch nuttigen. We varen totdat de gids aangeeft dat het tijd is om een slaapplek te zoeken en als hij een geschikte plek heeft gevonden, gaan we aan land. We gaan bomen kappen om een of meerdere hutten te maken voor de overnachting en hangen hier onze hangmatten op.

Dag 2

hangmattenDoor alle bosgeluiden worden we wakker terwijl het langzaam licht wordt. We inventariseren onze vangst/buit van de inspanning van de afgelopen dag. En maken ons klaar om een andere deel van de rivier te verkennen. De mogelijkheid bestaat dat we over stroomversnellingen gaan. Daarbij is het belangrijk dat iedereen luistert naar de instructie van de gids, zodat iedereen deze tocht veilig kan doen. Met alle afwisselingen van varen, zwemmen, wandelingen op zoek naar beesten en vissen in de rivier, bewegen we ons voort naar onze geschikte overnachtingsplek voor deze dag. Als we deze hebben gekozen, zetten we weer een kamp

routeDag 3

Onze laatste dag in dit gebied. Ons doel is om de plek te bereiken waar we worden opgehaald, Kamp Bruynzeel. We genieten van deze dag omdat het onze laatste dag is in dit gebied. Ook zullen we ons misschien flink moeten inspannen om het eindstreep te halen, aangezien wij vooraf niet kunnen inschatten hoever we zijn van het eindpunt. Ook weten we niet precies wanneer we terug komen in Paramaribo. Echter zullen we een enorme jungle ervaring rijker zijn!!

 

Prijs: E 225. Op aanvraag