Ontdek het binnenland van Suriname, ongerept natuurschoon, authentieke dorpen, stroomversnellingen, wilde watervallen, masserende jacuzzi’s.

Frans-Guyana, St. Laurent

sluisDagtour
Proef de sfeer in Frans Gyana met een bezoek aan St.Laurent, de markt en het Papillon musem.

Tourprogramma
Vanuit Paramaribo vertrekken we met de bus richting Albina. De rit duurt ongeveer 2 uur. Daarna maken we een boottocht op de Marowijne rivier, welke de grens is tussen Suriname en Frans Guyanna. In Saint Laurent aangekomen brengen we als eerste een bezoek aan de bekende gevangenis van Papillon, waar enkele films zijn opgenomen. De gevangenis is een verzameling van wereldwijde geschiedenis wat het zeer multicultureel maakt.

mangroveLater werpen we een blik op de ongerepte cultuur die te vinden is op de markt. Hier krijgeje wat vrijheid om van alle geuren en kleuren te genieten. Dit is een mooie gelegenheid om de exotische rijkdom aan fruit en groente te proeven. Tijdens deze vrije tijd kunt u uw lunch nuttigen, wat zorgt voor genoeg energie voor het vervolg van het avontuur.

Vervolgens lopen we langs de SuperU, dit is een Franse supermarkt waar Europese producten te vinden zijn.

Daarna doen we een boottochtje over de Marowijne rivier. Op de Marowijne rivier bezoeken we een onbewoond eilandje waar je kan genieten van de flora en fauna en verschillende activiteiten zoals lekker hangmatten, zwemmen en nog veel meer. Gewoon weg relaxen. Na het relaxen varen we terug naar Albina.

vertrekplaats Zus & Zo
vertrektijd 07:00 uur
Prijs €120,- p.p., min 2 personen
inclusief gids, transport, entree gevangenis en drank
exclusief lunch